位於深水埗嘅深深甜品一開始係俾佢個舊式裝修吸引咗.見到佢門口Poster推介冰茶龍珠($35)幾特別就試吓嘩!好有驚喜喎!甜品或台式飲品嘅爆珠就食得多但呢個龍珠好唔同!咬開每粒珠,中間竟然係紅豆😮😮每粒珠表面都非常Q彈,但咬開一刻勁爽口,真係有爆開嘅感覺,之後中間就係完整嘅紅豆粒,咬開係綿綿的。一粒爆珠但有三個口感,好衝擊的口感啊!另外介紹係佢個蜂蜜綠茶果凍,好創新的配搭!未入口綠茶香味已好濃,入口有淡淡的蜂蜜甜味配上果凍QQ質感,好有新鮮感。不過綠茶嘅澀味係果凍形態更明顯,如果唔係茶控嘅人可能會覺得苦。不過配埋冰菠蘿一齊食,就可以遮到陣澀味。冰菠蘿超冰凍入口即痺的感覺,真係超懷舊的!.叁元豆花($35)雖然唔算特別同一般港式撈撈甜品差不多,但味道不錯。用咗台式甜品嘅芋圓同珍珠,芋圓做得煙軔有咬口,唔會一入口就散開;珍珠粒粒分明唔會痴埋一舊,口感都好好!紫薯做嘅西米唔算好重紫薯味,但賣相搭救。面頭配上雪糕球(雲尼拿味),底下仲有半碗豆花,勁多料都只係$35,性價比一流!.

位於深水埗嘅深深甜品
一開始係俾佢個舊式裝修吸引咗
見到佢門口Poster推介冰茶龍珠($35)幾特別就試吓
冰茶龍珠

嘩!好有驚喜喎!
甜品或台式飲品嘅爆珠就食得多
但呢個龍珠好唔同!
叁元豆花

冰茶龍珠