呢間台軒前身係手信店,即係賣下電話卡呀,“名錶” 果隻啦,手信店執左後都空置左好耐,終於開間食肆造福下街坊。始終店舖面積大細,坐得比較迫,都冇計啦,唔同附近嘅月光光坐得咁舒服。講大家最關心嘅嘢食啦,其實幾好食,份量又好大份,我同老婆一人一個麵 (牛肉麵同肉燥旦麵,仲有前菜送),驚唔夠再加個小食(花枝餅),但食碗麵都飽得不得了,差啲食唔落個小食。掉轉你試下去附近差唔多時間開張嘅台灣菜食?價錢貴一截,又難食,仲分分鐘要去麥記再食先夠飽。但反而果間門庭若市喎。不過我想講呢,咁大間酒店竟然一坐低同人講唔供應水,要加十五蚊買台式飲品,真係非常小家,呢間酒店咁多間食肆係得呢一間係咁。可能真係坐位太少佢想人消費多啲,但咁做比人嘅觀感實在太差了。

Type of Meal
Dinner