2020-06-14 160 views
今次小弟第一次係openrice 寫食評,就因為實在太嬲食到一肚火,覺得呢間餐廳有太多假好評先企出黎講野,希望大家睇到我呢篇文章唔好中伏。呢間餐廳本來話自己係 $100-$200 價位,但入到去個餐單d 價位係貴到離譜,份量好少,每人食左$400 都唔飽,咁有陣時入錯餐廳食物份量少都無計,但最嬲係佢入座時無講明有時限,見你未食完一超時就趕你走。係,你無睇錯,佢地係會準時收走你既食物要你走,仲要黑晒面咁話你超時幾分鐘,最慘係佢主動行埋黎收錢時都會客客氣氣,收錢時都唔會講俾你聽有時限。收完錢就變臉準時收走你未食完既野,老實講,而家係打邊爐,90分鐘就要迫你走係想點? 我唔係食緊快餐呀,而且仲要係幫襯佢地叫左d 頂級安格斯牛肉食既。收費都相當奇怪,醬油費原來係要另外收錢,但佢地一開始會同你講出面自己攞,又唔會提到要收錢。我真係未試過食任何一間火鍋店會收醬油錢又唔講聲。同埋張單會無啦啦on top d 牛肉收多你$70蚊,個服務員直接話唔駛理會佢地既計法,要我俾錢就得。我自問食過咁多餐廳,真係未試過食到咁嬲,大家要小心唔好盡信d 假好評,慎防被騙!