2008-05-25
我冇食過飲過佢D野, 因為service實在太差, 決定要走!我唔知個老闆係咪諗住呢個地方只招待外國人, 不過, 我星期六上去, 真係好多外國人. 可能我地呢D中國人要講英文佢地先會serve!話說我地2個中國人諗住2點食個late lunch, 之後去個fair. 咁諗住呢度新開, 就試一試.一上到去, 冇人serve, 冇人問, 冇人理. 我要捉住個人問"唔該, 你地有冇lunch?"佢個樣好理所當然咁"我地呢度酒吧黎架, 冇lunch 喎, 有snack" 之後俾左個menu我, 就冇再理我. 但係我又眼見D外國人食埋好好好大碟的東西.. 大碟度係outback食個ribs個種size. 我同行的朋友已經覺得剛才那位人兄好冇禮貎, 我話...算啦. 之後係個bar前企左2分鐘, 都冇人理, 我先話, 係咪自己搵位?? 咁我地就求其坐低. 隔離個外國人又係食緊好大好大碟的"snack".之後我地好辛苦先叫到個人俾多個menu我朋友.. 因為佢地好似由頭到尾都見唔到我地咁. 個人兄俾左個menu之後, 我再問"唔該你地有冇lunch?" 佢又答"我地得snack 喎", 當我正想再問
之後我地好辛苦先叫到個人俾多個menu我朋友.. 因為佢地好似由頭到尾都見唔到我地咁. 個人兄俾左個menu之後, 我再問"唔該你地有冇lunch?" 佢又答"我地得snack 喎", 當我正想再問"咁隔離咁大碟..."隔離的外國人就話"excuse me...." 個人兄可以完全唔理我講完未, 就一支箭咁走過去, 最核突係人地個外國人話返俾佢聽"sorry, I think you are busy", 仲要望住我講!!! 連一個客人都有禮貌過個職員!! 當然, 我同我朋友都即刻走!
可能呢個地方要講英文先可以去囉.
我真係想講, 今時今日咁既服務態度, 我諗個老闆都可以諗定幾時轉手!
祝好運!