2019-12-08 424 views
對上一次黎係試佢地既晚餐,邊享受美食邊聽live確實幾享受。今次因為到隔離既Science Park開會,便到此食個午餐。本人特別鍾情於越南鮮牛肉pho,並對此既要求亦相當高。哩個餐令我幾滿意,雖未到爆星,但我認為值得再試。湯底清甜是必須的,畢竟湯底是湯麵的靈魂,佢地落左白蘿蔔去調個甜味,湯色亦靚,湯河不會散散的,對此我已心裡加個分,只是唯一未得滿分的是啲鮮牛肉唔夠juicy和嫩滑,在涼涼的氣溫下食碗熱麵,超享受!前菜是蝦餅,但果種辣醬味未有好吸引我胃口,芝士蛋糕份量少少一件,但飯後淺嘗都頗足夠,咖啡我個人喜好偏濃一點,水啡分離的口感不太好,而他們的咖啡10分之中我俾6分吧。
2019-12-06
Type of Meal