2016-06-29 472 views
呢間泰國野行過幾次都見佢冇開,心諗“佢都幾唔休做架喎“今日又行過見到佢有開(菩薩庇佑呀)就入去試下佢先問左店員有咩招牌菜,當然佢講左好多樣啦,不過要推介一樣的話,佢就提議我食船河,話比較少泰國食店有得賣船河?遊船河?個名咁搞笑既!?佢話因為以前d泰國人喺船上賣呢個河粉既關係。。。上菜喇,聞起黎好香,試下個湯底先,味道比較濃,食到有金不換既味道,餸就有牛丸同埋牛肉好好味,絕對冇介紹錯,比起出面既鴨河湯底更有層次,泰式香料味道亦更突出價錢都係三十幾蚊,仲包野飲性價比好高見碗野咁正,就叫多客豬頸肉試下,切得好靚呀,好似朵花咁,未見個咁樣切豬頸肉,估唔到舖頭細細都咁有heart味道都唔錯,個汁都好味,不過唔洗點個汁已經好夠味了不過我好內疚呀,要做番多d運動先得喇最後,原來我口中既店員係老細黎既,因為我問點解佢地成日都冇開門傾開計知道既p.s. 原來佢地逢紅放假,唔怪得啦(我通常放假會落新蒲崗探婆婆)
呢間泰國野行過幾次都見佢冇開,
心諗“佢都幾唔休做架喎“

今日又行過見到佢有開(菩薩庇佑呀
就入去試下佢先
船河?遊船河?個名咁搞笑既!?

佢話因為以前d泰國人喺船上賣呢個河粉既關係。。。
上菜喇
好好味
價錢都係三十幾蚊,仲包野飲
性價比好高

見碗野咁正,就叫多客豬頸肉試下,

味道都唔錯,個汁都好味,不過唔洗點個汁已經好夠味了
不過我好內疚呀,要做番多d運動先得喇
p.s.
原來佢地逢紅放假,唔怪得啦(我通常放假會落新蒲崗探婆婆)
2016-06-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
  • 泰式船河