sharonlyf60
sharonlyf60
Level 2
2021-06-05
Follow
成日都經過呢間店,但又無特別想入去食。有日想飲茶,但要等位,0係唔想等位情況下,見到呢間拉麵店,就決定入去試吓。結果佢就入選成為我既開飯之選

佢d拉麵款式都多選擇,我就當然會先試佢地個一鳴拉麵先,咁就可以知道佢本身係咩料啦

當日係午餐去,佢做lunch set都抵食,有麵+小食+飲品,都係大約$80。我自己仲另外加咗個沙律同最愛既明太子蛋卷。見佢仲有做期間限定拉麵,但只0係夜晚供應,唯有下次晚飯嚟試啦,仲可以試埋串燒,加埋啤酒,諗起都爽皮
我覺得湯底好唔錯,濃味,掛到麵,但我下次唔會揀直麵,口感唔係我鐘意既
另一款係芫茜控見到必發青光,芫荽拉麵。佢地係將芫茜打爛溶入埋個湯度,先飲一口湯底,好清新既感覺,同佢本身個豬骨湯底好夾呢,呢碗叫左曲麵,正呀
呢個原先我諗住會有明太子卷咗0係入面,原來就面唧咗明太子醬,不過都好食,仲要勁大份
餃子好食,炸雞夠脆,但我覺得唔夠juicy
餃子好食,炸雞夠脆,但我覺得唔夠juicy