2020-06-03 331 views
蚵仔酥 黃金豆腐以兩件炸物來講,一葉真係算拿捏得幾好啦。啲粉唔會太厚之餘、又可以keep住本身嘅水份,令到頭腐裏面夠軟熟。啱啱上菜第一件嘅時候,打開仲會有steam😂👍🏻 溫度夠哂。可惜係同朋友冇叫到啤酒飲,如果唔係應該更加爽🤣 同埋啲「黃金」做得好好,唔會剩係得炸蒜、真係有鹹蛋黃嘅醬、有心機。蚵仔酥黎講,咬開仲係新鮮有水份,蚵仔都唔會太過細粒,以價錢黎講算好抵,不過佢嘅含粉量敊一對上多少少🤏啫,但可以接受。櫻花蝦炒飯。一上菜,令我surprised係啲櫻花蝦大粒到好似蝦米咁😂 懷疑人生~ 不過以炒飯來講,佢都唔係太dry, 飯粒整齊又唔會太黐。調味對我新啱啱好、唔鍾意太鹹🙃 後記:奉勸大家唔可以太dry😏, 要叫啤酒、食濕少少再配炸物好啲😂
蚵仔酥 黃金豆腐

櫻花蝦

辣椒醬
2020-06-03
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$110 (Last Night Supper)
黃金豆腐
黃金豆腐肉涵