2024-01-09 1734 views
HUE位於尖沙咀藝術館旁,享有無敵海景;餐廳可以由藝術館通往,又或在路旁搭電梯直達。既然位於藝術館,憑當晚文化中心即埸門票🎫7:30前埋單,可以享有85折,就係因為咁,我哋選擇呢度晚餐😄我哋選擇三道菜晚餐,$780pp (85折),包括前菜、主食及甜品🍧Mocktail :FIG ME UP (+$90)Burnt Fig, Lychee, Apple焦無花果、荔枝、蘋果麵包🥯前菜:伊比利亞豬肉、油封豬面頰、芹菜頭忌廉、焦糖無花果豬肉軟淋適中,而且多汁,好食😋前菜:帶子、澳洲南瓜蓉、南瓜籽油、開心果(+$30)好鍾意食煎帶子,乾身爽口,配甜甜地嘅南瓜汁更美味😋帶子大大粒,肉質彈牙爽口👍🏻👍🏻主菜:壓煮法國雞肉、舞茸菇、薯蓉、黑松露片雞肉嫩滑,唔會「鞋」,配菜舞茸菇幾特別😋好食👍🏻主菜:羊鞍架、蜂蜜嫩茄子、焦香青蔥莎莎、檸檬小紅蔥、羊肉汁(+$55)睇相都知肉質鮮嫩😂梗係好食啦😋😋甜品:香蕉拖肥蛋糕|香蕉、榛果朱古力、肉桂焦糖真心甜品有啲hea ,不過用心點埋蠟燭,OK啦吉士撻|肉桂香料鬆餅•黑糖及姜都係嗰句,hea啲囉,又唔係唔好食,可以特別啲就更好😅餐廳環境,地方、環境都好掂,咁靚嘅

Mocktail :FIG ME UP (+$90)
Burnt Fig, Lychee, Apple
焦無花果、荔枝、蘋果

麵包🥯

前菜:伊比利亞豬肉、油封豬面頰、芹菜頭忌廉、焦糖無花果
豬肉軟淋適中,而且多汁,好食😋

前菜:帶子、澳洲南瓜蓉、南瓜籽油、開心果(+$30)
好鍾意食煎帶子,乾身爽口,配甜甜地嘅南瓜汁更美味😋

帶子大大粒,肉質彈牙爽口👍🏻👍🏻

主菜:壓煮法國雞肉、舞茸菇、薯蓉、黑松露片
雞肉嫩滑,唔會「鞋」,配菜舞茸菇幾特別😋好食👍🏻

睇相都知肉質鮮嫩😂梗係好食啦😋😋

甜品:香蕉拖肥蛋糕|香蕉、榛果朱古力、肉桂焦糖
真心甜品有啲hea ,不過用心點埋蠟燭,OK啦

吉士撻|肉桂香料鬆餅•黑糖及姜
都係嗰句,hea啲囉,又唔係唔好食,可以特別啲就更好😅

餐廳環境,地方、環境都好掂,咁靚嘅境價錢都要咁上下😉

2024-01-07
Celebration