ok
2013-07-09 279 views
平時排晒長龍, 今日與友人搵野食行過之際, 得2-3枱人排隊...排左10分鐘就入得喇.. 好野!我地坐迴轉枱, 但其實佢D 高櫈太高, 同埋佢地個地下好滑, 我地坐左上張櫈度又線番出黎, 坐左几次先坐得穩, 下次都係等ORDER 枱好D 喇! 加上佢枱下面可以放手袋的位罝太窄, 完全放唔到我個袋, 要成餐飯攬住個手袋黎食, 有D 辛苦.先講講佢既豉油, 確實係比較咸, 個人唔係咁喜歡, 但我几鍾意佢既WASHIBI , 唔會太辣, 岩我! 先黎食左最普通既三文魚壽司, 三文魚腩壽司, 正正常常, 始終魚腩一定肥美D 架喇 !之後係鹽燒元貝壽司, 有少少咸味吊番d鮮味, 好過齋食元貝跟住就食左, 鰻魚壽司, 臨埋單先發現叫錯左, 應該叫 "峰"鰻魚壽司先岩, 唔怪得個味道爭咁遠啦!火炙蟹棒壽司, 好喜歡佢既香口, 不過今次個賣相有D 衰, 沙律醬太多, 所以太咸... 我的最愛之一, 葱粒吞拿魚壽司, 又係個賣相問題, D葱粒跌晒出黎, 不過冇影响味道, 依然好味! 葱粒三文魚手卷, 這個味道太淡, 不如葱粒吞拿魚般香濃峰玉子壽司, 今次呢碟好失望, 好似擺左好耐咁, D蛋好乾同埋鞋口

先講講佢既豉油, 確實係比較咸, 個人唔係咁喜歡,
但我几鍾意佢既WASHIBI , 唔會太辣, 岩我!

之後係鹽燒元貝壽司, 有少少咸味吊番d鮮味, 好過齋食元貝
元貝壽司
鰻魚壽司
火炙蟹棒壽司
葱粒吞拿魚壽司
葱粒三文魚手卷, 這個味道太淡, 不如葱粒吞拿魚般香濃
葱粒三文魚手卷
峰玉子壽司, 今次呢碟好失望, 好似擺左好耐咁, D蛋好乾同埋鞋口...
峰玉子壽司
Other Info. : 可以讚一下佢地D 師傅既, 起初我見佢地冇帶口罩, 心諗 "唔係呀嘛! 咁唔衛生.. ", 後來發現全程晚餐, D 師傅真係冇出過一粒聲, 個個都低頭工作, 好認真!雖然有口罩一定安全D, 不過見D 師傅唔洗呼吸困難, 好似食野都食得舒服咁. 但服務生態度就一般, 又唔可以話佢冇禮貌, 但就真係完全冇HEART 做野囉, 叫佢又唔認你, 但其實佢係聽到, 你要既野轉頭就會攞左比你... 到埋單, 又係咁, 以為佢聽唔到, 正常叫第2個之際, 佢走去我地櫈後拎起張單, 好細聲咁講左句唔知乜, 就走左去幫我地入機計數, 完全唔知佢想點!
2013-07-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
元貝壽司
葱粒吞拿魚壽司