2021-12-02 5483 views
去過尚八已經好多次,之後都係勝在價錢相宜得嚟野食又唔算差,但近幾次嚟好似一次比一次差。相隔幾個月再嚟,首先係佢哋嘅menu,我同朋友每次嚟都係食佢地最經濟果個餐,假期嚟嘅話係138+1價位,以前都會連餐附送幾款牛類,但而家成個餐cut到完全冇牛,感覺似迫d食客要食貴餐咁。第二係食物同飲品方面都愈cut愈少,最初嚟到都會有一d例如雞軟骨等等嘅小食類,同埋飲品方面選擇都愈黎愈黎少。以上兩樣都明白嘅,始終要抗通漲,所以都唔求得咁多。不過好似除左選擇少左外,質素都隨住降低。不過真係唔試過唔知,食之前見到有人留comment話間野經理態度好差,諗住都係極少數嘅唔好彩,但似乎係常態。我同朋友book 2點食,食90分鐘,心中有數都會幾趕,但入座時都冇講實係幾點交枱。但直至食到尾段果陣突然經理走過嚟好冇禮物咁講話過2分鐘後交枱,我同朋友都呆左,話我哋早左嚟要早d交枱,但事前完全冇提早提示我地要交枱。咁我哋都知自己衰,都無奈地失左預算令食物唔太燒得切,諗住睇吓有冇得通融下燒多幾分鐘唔好咁浪費,因為同場都仲有幾枱係到燒緊。2分鐘後,我哋仲好努力燒埋剩番果幾片肉,點知個經理走埋嚟一下熄左個爐,”好好” 咁

但直至食到尾段果陣突然經理走過嚟好冇禮物咁講話過2分鐘後交枱,我同朋友都呆左,話我哋早左嚟要早d交枱,但事前完全冇提早提示我地要交枱。咁我哋都知自己衰,都無奈地失左預算令食物唔太燒得切,諗住睇吓有冇得通融下燒多幾分鐘唔好咁浪費,因為同場都仲有幾枱係到燒緊。2分鐘後,我哋仲好努力燒埋剩番果幾片肉,點知個經理走埋嚟一下熄左個爐,”好好” 咁 ”請”我地離開,咁我地都唯有走啦,但真係好浪費,好似為趕客而趕客咁,唔講以為間公司得罪左個經理想間餐廳快d執咁…

總括嚟講,食物質素差左,調味太濃,唯一好嘅係餐廳抽氣係幾好。但眼見間餐廳愈做愈差,咁樣趕客走唔怪得同場嘅食客食一次同一次少人。
2021-11-28
$151 (Lunch)