2016-12-14 13443 views
同朋友約左收工去旺角行街,行到肚餓,我地兩個都想搵間放題可以勁食一餐,因為天氣開始凍,所以特別肚餓同埋放肆咁狂食一餐,我地行完朗豪坊落到黎就見到對面有間大瀛喜日本料理,就係朗豪坊對面,所以見咁就腳就廢事再周圍搵,上到去等左一陣就入座啦,環境都好靚丫,坐得好舒服,又多野食選擇,我同我朋友都飽到好似有左3個月咁!牛乳湯底火鍋,好足料,湯底亦好香濃可口,真係要試試丫!壽司即叫即整好新鮮,每一樣食物都好好味,我最愛鰻魚壽司,好正!哩個心太軟細細粒,但真係好好味,係迷你版心太軟,黎到個時仲熱架,而且仲有流心朱古力,好味丫,又唔會太過甜,正!我地每次去食放題都一定會點既炒雜菜,菜都好鮮甜同好新鮮!我朋友最愛既羊架,佢話淹製得好夠味,好新鮮,佢一次食左兩件,我見都好大件,好多肉!哩款特色壽司好出色整得,好好味丫,但唔記得左叫咩名!我地主要叫左三文魚/甜蝦/帶子,見到顏色咁鮮艷都知道真係好夠新鮮,而且又大件,三文魚都好肥美鮮甜,而甜蝦好大隻,好好味丫!緊係要叫我最愛食既炸蝦天婦羅啦,黎到仲好熱架,真係即叫即炸,好爽甜既蝦肉,我一次過食左5條,真係太好味!枝豆用黎送酒一流,每次去食放題都要點黎食!
牛乳湯底火鍋,好足料,湯底亦好香濃可口,真係要試試丫!
我地每次去食放題都一定會點既炒雜菜,菜都好鮮甜同好新鮮!
哩款特色壽司好出色整得,好好味丫,但唔記得左叫咩名!
枝豆用黎送酒一流,每次去食放題都要點黎食!
  • 三文魚