Maison Du Mezze

難得星期日😆我哋去咗試一試東涌呢一間香港少見嘅黎巴嫩餐廳😌雖然餐廳嘅位置唔算好方便,但就啱啱好俾人一種遠離繁囂嘅感覺🤣啱晒週末一家大細過嚟😀Mix Hummus Platter🍽️前菜我哋試一試充滿當地風情嘅鷹嘴豆蓉拼盤😌佢分別有四種唔同嘅風味,包括原味,番茜,紅菜頭同埋黑松露😗再配埋熱辣辣嘅pita bread俾你配上鷹嘴豆蓉嚟食👍🏼四種風味都好順滑,軟綿綿嘅豆泥配上麵包食好過癮😙Grilled Squid🦑 炭燒魷魚燒出一個風味,外香內嫩,鮮味十足,入口彈牙,伴隨檸檬香草醬汁,額外增添一種清新嘅感覺😌Charcoal Grilled Ribeye🥩利用木炭去燒烤肉眼扒,令牛扒散發出一陣陣嘅炭香味☺️而且牛扒用料上乘,牛脂非常香,牛味亦都比出面嘅牛扒較為濃郁,推介三成熟👍🏼Kunafa🥜Kunafa 係一款中東傳統甜點,層層脆皮填滿芝士,淋上糖漿,甜而不膩🤤再加上開心果碎去增添口感👍🏼感覺就好似食緊一個薄餅形狀嘅布甸,一定要試吓🥰Mango Tango🍸芒果味道嘅smoothie ,飲落口感順滑👍🏼Fluffy Mezze🍹酸酸甜甜,味道開胃😌

Mix Hummus Platter🍽️

Grilled Squid🦑

Charcoal Grilled Ribeye🥩

Kunafa🥜

Mango Tango🍸
芒果味道嘅smoothie ,飲落口感順滑👍🏼

Fluffy Mezze🍹
酸酸甜甜,味道開胃😌
Mix Hummus Platter
Kunafa