2020-06-16
朋友多次介紹呢間位於銅鑼灣利園區既樓上米之蓮日本餐廳,成日都話幾百蚊已經食到好高質既lunch , 終於book左成個星期位既今日,上到黎食啦😘😘。一入門口,已經好好招呼,由帶位到用同一個staff serve , 另外好細心咁介紹每個set包括d咩☺️ lunch time 真係好full ,雖然座位尚算寬躺! Staff介紹左我地叫兩個sashimi Set . 🍣Sashimi Set lunch $330包括刺身,煮物,刺身,飯,湯。刺身正就預左,但無諗過連飯同煮物都咁好食😍 真心覺得呢個價係好抵!🍣Deluxe Chirashi Set lunch $360其實係勁多料魚生飯 + 茶碗蒸 ,個人比較喜歡呢個set多點,因為有超級無敵多魚生,連海膽都有成8片,之後10幾種魚生每種2片,仲要好鮮味同好厚身下😍 真係自己去超級市場買刺身都唔止呢個錢🍣🍣🍣 食完之後仲有甜品送❤️ 平時lunch唔捨得食咁貴,但呢餐真係好值得❤️❤️
🍣Sashimi Set lunch $330