話說疫情咁耐未同囡囡大搞過生日,諗住book間好啲靚啲嘅比囡囡搞生日,咁我搵到尼間餐廳,是是正正,就問下啦。嗰時諗住book晏晝,間野係咁催我落訂又成,點不知想落訂先同我講得返夜晚兩個鐘,我都照訂啦,諗住開開心心,收我$13000 ,30個人,心諗應該都唔差啦,最後我加多左七位佢話加錢,我都OK照加。.之前已經WhatsApp佢同佢講,話我會佈置佢哋都冇乜反應,然後去到先同我講話要收清潔費$500,都唔緊要,我已經提前同佢哋講過我要佈置可唔可以比半個鐘我,然後我去到佢就話唔可以,淨係可以俾多15分鐘我,都ok我明白人地都係做生意,我book嘅時間係七點至九點,我搞掂佈置7:15,個員工已經過嚟同我講,你哋最好切咗蛋糕先,同埋廚房8 點last order,我book七至九,我都係坐低15分鐘姐,同我講咩last order呀?個班師奶員工完全好趕住走咁,嗰陣小朋友都係玩咗15分鐘,然後我哋就要上菜,佢有前菜、主菜、有個湯,講真一句我就冇食過,因為我太忙,但我啲朋友同我講最好味係個湯其他嘢完全食唔落,全程食嘢起碼有六七個員工企咗響度望住你食,完全覺得好有壓迫咁,食食下野,佢已經要上蛋糕
之前已經WhatsApp佢同佢講,話我會佈置佢哋都冇乜反應,然後去到先同我講話要收清潔費$500,都唔緊要,我已經提前同佢哋講過我要佈置可唔可以比半個鐘我,然後我去到佢就話唔可以,淨係可以俾多15分鐘我,都ok我明白人地都係做生意,我book嘅時間係七點至九點,我搞掂佈置7:15,個員工已經過嚟同我講,你哋最好切咗蛋糕先,同埋廚房8 點last order,我book七至九,我都係坐低15分鐘姐,同我講咩last order呀?個班師奶員工完全好趕住走咁,嗰陣小朋友都係玩咗15分鐘,然後我哋就要上菜,佢有前菜、主菜、有個湯,講真一句我就冇食過,因為我太忙,但我啲朋友同我講最好味係個湯其他嘢完全食唔落,全程食嘢起碼有六七個員工企咗響度望住你食,完全覺得好有壓迫咁,食食下野,佢已經要上蛋糕,然後佢上左我個蛋糕係無蠟燭既,問左一個員工幫我拎一支蠟燭,佢俾咗一支煙花蠟燭我,正當我諗住擺落個蛋糕度既時候,有一個員工一手搶佐我手上嘅蠟燭話支蠟燭係佢哋自己既,我哋全部人當堂呆咗,我心諗收我萬幾蚊,一支蠟燭唔使死呀嗎?同埋佢哋真係好冇禮貌囉,你正常一個人唔會響個客人面前搶番支蠟燭掛,好似我拎咗佢錢咁。
咁我買咗個卜糖嘅盒,俾小朋友玩,然後個員工第一時間衝過黎問入邊有冇彩紙㗎,有要收多$500清潔費,我心諗你哋係咪咁等錢洗呀?你收我$13000,你個場又唔係大,係咪擺明老屈㗎,好彩我個盒無彩紙姐。如果唔係已經收$500清潔費,仲要再收多$500清潔費比彩紙
???我真係未聽過第二度會咁收法。
我見佢哋咁趕咁,我就問佢地可唔可以加時,佢話唔可以因為佢要交番個場定唔知點樣其實我唔係好明,無得加唔緊要,但個重點佢無比完全兩個鐘我囉!
8:40個餐廳開廣播話叫我哋要離場清潔,下?!我訂嘅係兩個鐘喎,佢哋當初冇同我講呢樣嘢,啲小朋友先啱啱玩完所有嘢開始玩佢哋個波波池,我真係唔知點解佢哋要咁樣趕客,咁我哋又嗱嗱臨執埋啲嘢走啦,最後埋單,我係賣咗$17000再加$500清潔費,講真一句真係唔係好開心囉,比咁多錢俾啲咁嘅服務我,我都預咗啲嘢食唔係好味㗎喇,唸住小朋友開心就算..結果係大人細路仔都好唔開心囉!
‼️‼️‼️
「我都未同你地講$17000+$500,唔係包場架!途中仲有其他小朋友入嚟玩架。」
‼️‼️‼️
最失望佢哋係無Service,想喺呢度搞生日party嘅話,話俾你聽可以睇過第二間,如果唔係你哋一定後悔!
Celebration
Birthday