2021-03-27 5309 views
尋日同兩個小朋友一齊去紙飛機親子空間度玩, 呢間餐廳呢位於舊機場啟德郵輪碼頭,雖然係要轉一程車,但係呢係好方便嘅九龍灣地鐵站德福廣場就好容易搵到小巴去啦。嘩!去到啟德郵輪碼頭嗰個地方好大呀!搭多程升降機上到去就會見到紙飛機親子空間喇,入到去環境好色彩鮮艷,入場就有換拖鞋啦,小朋友就著返襪仔就可以入去玩。兩個小朋友急不及待咁樣即刻走去玩玩具!有好多公仔同車車。仲有一個木製嘅波波池同瀡滑梯中間位置呢就係用餐區啦,d餐具有齊哂大小朋友用嘅,職員仲會細心咁問你要唔要較剪剪俾小朋友食。一入場好快我哋就叫咗嘢食,menu選擇好多呀,連川菜都有,估唔到親子餐廳有咁多好野食!首先黎嘅大好健康嘅上湯鮮茄雜菌有機豆苗,兩個小朋友好快就食咗番茄入面嘅焗蘑菇,好好味㗎,佢地係咁話要多d然後呢仲有一份,水果前菜拼盤,切到細細粒,有醃過嘅車厘茄,仲要去咗皮添呀,甜甜地,冇草青味好啱小朋友食!仲有呢陳醋雲耳呢就啱曬我哋啲大人喇,又爽口又好開胃! 另外仲叫左陳皮獅子球,呢個真係咩年紀都啱食!連好細嘅小朋友都會食到呀,本來呢以為黎到咁好玩嘅親子餐廳小朋友會唔肯食嘢喎,但因為啲食物啦又靚又好味,所以佢哋呢都好乖咁樣食完先
去到啟德郵輪碼頭嗰個地方好大呀!

有好多公仔同車車。

仲有一個木製嘅波波池同瀡滑梯

番茄釀雜菌

水果拼盤

陳皮獅子頭

本來呢以為黎到咁好玩嘅親子餐廳小朋友會唔肯食嘢喎,但因為啲食物啦又靚又好味,所以佢哋呢都好乖咁樣食完先至去玩,當然唔少得嘅就係叫小朋友最鍾意嘅薯條啦,呢度嘅薯條嗰啲特別㗎,用咗孜然粉,有啲川菜嘅特色。
孜然薯條

大概係玩左兩個鐘頭,我覺得啦時間都算啱啱好呀,食嘢食一個鐘啦,然之後小朋友去玩一個鐘,入面嘅廁所分男仔女仔,仲有母乳房,亦都係每一個廁格入面有小朋友嘅坐廁,非常之方便呀,仲好乾淨添,我都非常之推介呢一間親子餐廳畀我嘅朋友㗎。

2021-03-25
$150 (Lunch)
  • 上湯鮮茄有機豆苗
2021-03-20 2818 views
疫情下,可以玩樂又少人既地方真係唔係好多。小朋友成日都想玩滑梯,但好多地方都封左,太曬既日子又唔想行山,室內遊樂場餐廳係一個大家都可以有自己空間既好選擇。我今日選擇左紙飛機親子空間,位於啟德郵輪碼頭,有巴士可以直達總站,交通都幾方便,泊車都好方便,有2個鐘頭免費泊車。一落車附近有電梯直達上頂層,推住BB車都好方便直接去到餐廳。一去到小朋友已經好興奮,已經自己除好鞋放好係鞋架準備去玩,比我還要快。餐廳職員既服務好好,落左單之後同小朋友去玩,到上菜既時候再通知你。餐廳既設計好體貼,所有枱都係圓邊設計,小朋友跑黎揾家長都安全,有小朋友用具同餐整。我有幸安排係小朋友廚房及購物玩樂位置旁邊既餐枱,小朋友食完自己玩就係我既私人享受時間,最開心莫過於望住佢開心自己放空。食物都有好多選擇,我揀左牛柳粒年糕,第一次食呢個配搭,我覺得好好食,配飯一流,好大份可以2 個人食前菜都好好食好吸引,加埋一個好健康既上湯鮮茄有機豆苗洗手間既設計都值得欣賞,有動物設計吸引小朋友,一入去就有大人同小朋友既拖鞋,有親子洗手間又有小朋友專用洗手盆,方便使用。食完可以去遠少少既地方玩,有滑梯又有天然環保的木粒沙池,其中一個玩

前菜都好好食好吸引,加埋一個好健康既上湯鮮茄有機豆苗

食完可以去遠少少既地方玩,有滑梯

又有天然環保的木粒沙池,其中一個玩具係夾木粒,可以練埋手力。

沙池既上面仲有個小型BRIO 車既模型玩。

餐廳仲有好多唔同款既車仔俾小朋友玩,有D 可以踩,有D 係靠控制方向既而行既。旁邊有一個點心枱位置,可以玩家家酒,小朋友真係會坐底扮食,都幾有趣。

仲有其他COSPLAY,幼兒CORNER,圖書CORNER,可以玩足3個鐘唔停,職員會係限時到之前早10分鐘通知你,等你有時間同小朋友做好心理準備同遊樂場講BYE BYE。

對於呢間咁RELAX 既餐廳我個人好滿意,閒日人又唔多,大約得4 個小朋友,空間感十足,走時仲可以去啟德跑道公園放下風

小朋友一上巴士就訓左,又有METIME.
2021-03-15
2021-09-12 0 views
我係12點3果場,電話確認訂座果位同事就幾好禮貌既。但係去到就發現伏喇。3個人去,比得1杯水,咁我想要多2杯啦,唔知佢係冇杯定冇水,20分鐘問左3次想比多2杯水,先等到有多一杯,再等多15分鐘,先有埋第3杯水。小朋友出去玩果個地區唔算好乾淨,都算可接受既。玩具車就拎起2架,2架都冇電既。餵奶房盞燈壞既,最後係打開門等出面d光照入黎咁樣用。職員態度是重點,10問9句hea你,隔離點既野食又放黎我地度又唔出聲。未夠鐘就已經住咁望住曬清枱趕走,企係枱後面望住比壓力。(仲有15分鐘交枱)結論係我目前去過既親子餐廳最差的一間。
小朋友出去玩果個地區唔算好乾淨,都算可接受既。
玩具車就拎起2架,2架都冇電既。
餵奶房盞燈壞既,最後係打開門等出面d光照入黎咁樣用。
結論係我目前去過既親子餐廳最差的一間。

餐廳裡面嘅空氣簡直差到可以穩袁國勇教授俾下意見,有冷氣等於冇冷氣,入到去10分鐘全部人汗流浹背。我係夜晚7至9最後嗰塲,一到9點職員態度就好似月圓之夜咁,嗰個變成人狼,大聲叫小朋友時間到啦,又俾說話我地聽,話姨姨執好啲玩具嫁啦,做佐一日好辛苦,唔好再玩,咁辛苦就唔好做啦。總括嚟講再好嘅食物,就算米芝蓮餐廳,距地個環境差,職員嘅態度差,都係一個字形容差。原來openrice對個餐廳已負評多多,希望啲睇清楚先去,否則會好後悔
2021-08-22
2021-08-22 55 views
今日同4個family 一齊嚟同小朋友慶祝生日,一入場果一刻啲服務員都已經唔係幾好禮貌,呼呼喝喝!我地係book咗16:45 果節時間,入到去又焗又熱,無乜冷氣,玩波波池個位直情焗到死,啲小朋友仲要帶住口罩玩,可想而知佢地都玩得好辛苦!空間又細,玩既設施又唔安全,sir滑梯隔少少有條柱,小朋友一sir到落底其實會好容易撞到!好危險由坐底order 杯水 ,叫左3,4 次都無理會,玩到散場開始無哂人先至拎兩杯水嚟飲下,諗住準備食蛋糕,叫左服務員攞個蛋糕,等佢攞嚟都等咗好耐,一切完蛋糕又同我地講得番幾分鐘,我等都等咗好耐啦,咁係唔係要我地出門口食? 尾段又係咁趕客!野食方面我覺得都okay 好食嘅,不過有個套餐係配紅米飯,果個紅米飯硬過舊石頭,唔好話比小朋友食,連大人都嫌硬,即刻要轉白飯!其實佢收得咁既價錢唔係平,入面既玩具設施一定都唔值要$198 一位小朋友,仲要咁既環境,咁差既服務態度 ,真係唔會再嚟,最差勁嘅親子餐廳!

2021-08-22
$400 (Tea)
2021-08-08 348 views
8/8,一早預約好,黎到覺得好焗好熱,諗住可能係人多!但幾分鐘就開始頭暈,小朋友入左場唔夠10分鐘就熱到濕曬!問職員後,只係敷衍講一句,係啊冷氣壞左,星期一先整!咁其實即係一早就知,點解琴日打黎confirm booking 時唔講呢?入場嗰下又唔講?一入去,話得2個鐘,叫我快d叫野食!職員好污糟,抹完鼻完全無再消毒/洗手就出食物俾客!又摸玩具,無衛生意識!星期六日係得2個鐘玩,野食又等得耐,大半個鐘先上菜,食都未食完就催埋單!剩15分鐘就大叫小朋友準備要離開,快d去埋廁所就好離開
2021-08-08 255 views
改名直升機啦,伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏!先論環境,無冷氣,30幾度個個熱到傻,小朋友個個玩到濕曬頭,然後檯又逼,冷氣機又滴水,地下又濕濕地又癡立立,玩完對襪起曬膠!再講玩具,玩樂空間不足,玩具舊都算,個個融融爛爛咁,又污穢又多油積,點啊大佬,點敢俾小朋友玩?又講食物,正正常常,無特別又唔難食,唯一好就係調味有比較輕手,比較適合小朋友食。問題係你咁既環境質素收人咁既價錢,真係不如你食埋我果份,多謝!
改名直升機啦,伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏伏!
2021-07-17 386 views
見到咁多好評語 ,就諗住黎試一試 ,幫小朋友慶祝生日就book左星期六中午 ,點知係惡夢 ,比錢仲要受氣。去到睇到個環境都唔錯 人不算多 ,之後坐低睇個餐牌 ,發現無乜小朋友食物 ,好多都係辣 ,然後問一問服務員 ,佢就態度勁差 話係得呢d架咋 無其他 ,之後時間未到 ,又係咁吹你拎蛋糕 ,好似想趕你走咁 ,真係唔會有下次 。服務差,態度差 ,兒童餐勁難食 ,小朋友都唔中意食 ,仲要唔平。都唔明呢間野點解可以咁多好評。食到成肚氣。。。。
都唔明呢間野點解可以咁多好評。食到成肚氣。。。。
2021-07-17
Lunch
2021-07-03 348 views
我以後也不會再到此店,今天和小朋友第一次到,我叫了一兩杯飲品,一個甜品,我第一啖飲已經覺得苦澀,我立即同員工回覆這個問題,他們回應這是你叫的飲品有什麼問題,我已經再次解釋這杯飲品是有苦味而我太太亦試過是真的有苦味,我也保重說了一句如果你不相信可以自己沖一杯試味,員工說他不喝凍飲所以不會試,其後這位員工服務態度惡劣,我已經想快快離開,可是下一個甜品也一直沒有上菜,我問員工為何等了20個分鐘也沒有,其他客人都已經正在用餐,他說吐司正在烤焗中需時20分鐘,煲半小時後我手上面的吐司是冰冷的,原本我是可以和小朋友在這裏兩小時,最後我也沒有心情立即付款離開。
2021-07-03
$350 (Lunch)
2021-05-31 416 views
第一次嚟,亦都係最後一次嚟。服務:座位安排混亂。訂枱嗰陣已經講明係4 group人,要3張枱。去到嗰陣就安排到天各一方。問職員就個個都話我唔知。問負責人就話唔會幫我哋安排。我哋都只係第2、3枱客入場,又唔係要咩特別安排,純粹係3枱係附近,都要推3推4。食物:細份,好細份。味道好一般。場地:一個字~細。都唔知隔離個公廁定間餐廳大啲。而兒童遊戲分佈餐廳兩邊,兒童來回會經過上菜路線。總結:去過幾間親子餐廳,呢間最差。
第一次嚟,亦都係最後一次嚟。
食物:細份,好細份。味道好一般。
總結:去過幾間親子餐廳,呢間最差。
Dinner
2021-05-23 242 views
母親節諗住去親子餐廳,大人細路都可以有得玩同食。見網上大家都極力推薦呢一間親子餐廳,就去試驗下。本身都諗住親子餐廳嘅嘢食都唔會有啲咩特別,點知有驚喜。叫咗個水煮牛肉,竟然有四川餐廳嘅水準,好麻又夠辣,係個份量細咗少少。另外,仲叫咗黑松露炒飯,個炒飯乾身,黑松露個味道都好突出。四個人share岩岩好。BB玩嘅設施都好足夠,乾淨,細啲嘅小朋友可以玩下煮飯仔。大啲嘅小朋友都有啲滑梯比佢哋爬上爬落,放電一流。
2021-04-15 473 views
亞囡最鐘意來這裏吃晚飯,這裏有得玩食物又好味。她最喜歡這裏的木粒池,不會像沙池一樣痴滿手手腳腳非常困難清潔。另外大型廚房超級市場亦是他最愛之一,每次都玩得不願意離去。阿女平常吃飯需要兩小時,吃得非常慢,但是在這裏吃得很快,因為吃完就可以玩呢。食物方面,這裡提供的是粵菜,選擇都頗多,而且有很多適合小朋友吃的,菜式都少油少鹽非常健康。獅子頭,軟熟易咬,多汁,送飯一流。杏仁沙律蝦,揸得外脆內軟,蝦肉爽口彈牙,小朋友吃得很開心。炆焗銀雪魚,小朋友之選,魚肉鮮嫩入味。
亞囡最鐘意來這裏吃晚飯,這裏有得玩食物又好味。

獅子頭,軟熟易咬,多汁,送飯一流。

杏仁沙律蝦,揸得外脆內軟,蝦肉爽口彈牙,小朋友吃得很開心。

炆焗銀雪魚,小朋友之選,魚肉鮮嫩入味。

2021-03-25 303 views
 等了又等~ 終於等到親子餐廳重開啦~細佬寶又可以去放電, 媽媽終於有安落茶飯食😌 🈶️幾個玩樂區, 這部份主要玩車、路軌和小型工程玩具🪀.. 還有好幾款大型嘅車可以比小朋友選擇駕駛。仲有超大的supermarket, kitchen area 細佬補玩得不亦樂乎食物方面, 一般親子餐廳嘅食物都比較普通,呢一度嘅食物我可以用非常好吃來形容。 晚餐set 有 主菜,前菜,蔬菜,加水果。 我們選擇了細佬最喜歡的芝麻雞翼,雞翼炆得入味之餘雞肉亦非常嫩滑。 原個蕃茄菜苗 非常 juicy , 清新好吃又健康 。
 等了又等~
終於等到親子餐廳重開啦~
細佬寶又可以去放電, 媽媽終於有安落茶飯食😌

🈶️幾個玩樂區, 這部份主要玩車、路軌和小型工程玩具🪀..

還有好幾款大型嘅車可以比小朋友選擇駕駛。

細佬補玩得不亦樂乎

晚餐set 有 主菜,前菜,蔬菜,加水果。

原個蕃茄菜苗 非常 juicy , 清新好吃又健康 。
去了幾次,女女鍾意玩,入場費價錢合理,又可以放電。大人最低消費$150, 一個主食加一杯飲品,就剛剛好。小孩入場費$138(1-9 歲)如果要小朋友坐低食嘢,有咁多好玩嘅遊樂設施吸引,就有啲難可以乖乖地坐低食我哋約咗最早嗰一節,11:45-14:30 (2小時45分鐘)早餐食飽一啲,入場前再食下水果同小食,等囡囡專心玩完之後再食午飯。無添加黃魚燴面$98 媽媽可以慢慢嘆黃魚燴面,女女玩得安全,都係我嘅至愛。黃魚起肉,魚湯底好香,面嘅粗幼度剛剛好,份量好夠,好飽。

小孩入場費$138(1-9 歲)

無添加黃魚燴面$98

黃魚燴面
黃魚燴面
2021-03-22 266 views
疫情下好多親子餐廳或樂園好多都執左,幸好紙飛機仍能生存,所以就去幫襯下支持下。由於係平日既關係,人唔多,我地十二點入到去,只有我和另一家人在。我地兩大一細,叫左幾樣野食魚湯泡飯:因係親子餐廳,所以廚師好細心,鹽係另上,但本身個魚湯泡飯已好有味,入面仲有蝦仁同菜,好健康蔥油拌麵:雖然賣相一般,但我覺得好好味,個麵軟硬度剛好,食完唔會覺得口渴蕃茄時蔬:好靚,原個蕃茄入面有菇,旁邊用豆苗装飾,又靚又健康又好食陳皮猴子頭:好好味又好淋淋,小朋友仔好欣賞呢個肉肉,食左半碗飯,好啱小朋友食,食得出無味精又易送飯另外叫左杯咖啡,爸爸話好好飲快快食完,小朋友仔開始到處玩,不過,他主要都係玩廚房同木粒池,每個area 規定四個人,不過,場内人不多,感覺好似包場,好正!下次約埋朋友仔一齊玩。食物不錯又啱小朋友玩,玩完仲可以係碼頭行下。

另外叫左杯咖啡,爸爸話好好飲