2017-11-14 482 views
今日因爲工作關係,就來到龍門居入面覓食喇!原來龍門居入面嘅食肆真係多不勝數,台灣嘢又有、西餐又有、快餐又有、茶記燒味泰菜,住係度都唔愁無飯開!想食山田好耐,但每次都迫滿人,可能時間關係,今日竟然無人食,梗係嗱嗱臨入去坐低嗌嘢食啦!今日嗌左個日式牛肉鍋,sukiyaki永遠係我嘅all time favourite,尤其係而家涼涼地嘅天氣!其實佢個鍋都幾抵食,入面滿佈肥牛片,仲有蛋、菜、粉絲、冬菇、豆腐、金菇,外加個白飯同埋炸物,賣相都幾靚仔!教大家一個食法吖!平時我會用蛋黃撈飯,加少少湯,甜甜地,又暖又好食!大家不妨試試!

2017-11-03
$50 (Lunch)