2011-07-16 476 views
之前忙攪結婚D野,好耐無寫食評。適逢老公生日,又係食我至愛o既和牛,就想同大家分享一下。呢度環境舒適,坐得舒服,座位比“和宴”寬敝,服務比“伊呂波”好,但講到和牛,我都係至LIKE “和宴”,但呢間都OK,下次可以唔叫SET,散叫 今晚叫o左個和牛盛宴(二人前)$868有:佐賀和牛刺身: 好食,第一次食和牛刺食,食落一D都唔似食緊牛肉,同熟o既味道完全唔同,同個汁好夾 ~松阪牛肉他他: 用紫菜包住o黎食,牛肉好凍,感覺麻麻火焰佐賀和牛壽司: 好食,但太細件,同埋每人得一件,孤寒 !燒和牛沙律: 好食,但太size 太細,和牛得兩小塊,蔬菜新鮮,個沙律醬好味 ~ 牛肉春雨卷: 普通春卷一條,無乜特別 !!究極之牛盛合:﹣牛柳:D雪花紋好靚,牛肉味超濃,讚 !﹣牛肩肉: ﹣牛舌:一般,可能我自已本身唔係太like 牛舌﹣牛肋骨: 切得好薄,係咁E煎一陣,再加少少糼鹽,已非常好食~﹣一口牛: 我的至愛,好有牛味,入口即溶,推介 ~~汁燒牛柳: 老公至愛,因為D牛用o左D特別o既汁醃過,非常入味,因為切得好薄,好冧和風牛藏石鍋飯: 牛肉+洋䓤+溫泉旦,perfect match ! 本來已
之前忙攪結婚D野,好耐無寫食評。
適逢老公生日,又係食我至愛o既和牛,就想同大家分享一下。

今晚叫o左個和牛盛宴(二人前)$868
有:
佐賀和牛刺身
松阪牛肉他他:
用紫菜包住o黎食,牛肉好凍,感覺麻麻
火焰佐賀和牛壽司
好食,但太細件,同埋每人得一件,孤寒 !
燒和牛沙律:
牛肉春雨卷:
普通春卷一條,無乜特別 !!
究極之牛盛合:
﹣牛柳:D雪花紋好靚,牛肉味超濃,讚 !
﹣牛肩肉:

﹣牛舌:一般,可能我自已本身唔係太like 牛舌
﹣牛肋骨:
切得好薄,係咁E煎一陣,再加少少糼鹽,已非常好食~
﹣一口牛:
我的至愛,好有牛味,入口即溶,推介 ~~
汁燒牛柳:
和風牛藏石鍋飯:
牛肉+洋䓤+溫泉旦,perfect match ! 本來已好飽,但都忍唔住食o左2碗 !
芝麻味雪糕:
芝麻味濃,好食 !
和牛刺身
和牛盛合
汁燒牛柳
牛肉石鍋飯
芝麻雪糕
  • 一口和牛,汁燒牛柳,和風牛藏石鍋飯