上星期約左個客荃灣公司見面,點知對方遲大到等到晚飯時間都未出現,唯有同K先生去 #荃灣廣場 食飯先,行過 How To Live Well 見到有好多 #悅和醬園 產品,好奇寶寶去睇下,原來佢地合作出左個How x 悅和二人套餐,我自己本身都用開悅和產品,所以就決定入去試下!$468/2位套裝包是日餐湯或沙律🥗How to live well 餐湯一直有信心保證,所以我都不用多想,濃郁蕃茄湯配麵包,少少香草味,喜愛❗️前菜有二款係共同提供:🌟悦和米酒糟漬車厘茄配蕃茄果凍清酒漬我就食得多,米酒漬就第一次,無想像中咁濃烈相反有米香味道,最驚喜係下面既蕃茄果凍,甜甜酸酸好好食😋🌟自家製炸雞可樂餅配悅和極品甜醋可樂餅炸得好脆,入面薯蓉係咬口那種,上面用上甜醋好開胃,可能我本身都喜歡食薑醋嗰類,所以我覺得好好食!主菜任選二款:🌟悦和潮式辣椒油炒煙鴨胸貓耳朵粉 首先我貓耳朵吸引,口感煙煙韌韌,煙鴨胸煎得好好,不但沒有鴨騷味,邊位仲甜甜地有焦香,加埋潮式辣椒油,個味道又再提升,原來咁配係好夾!🌟烤悦和混醬日本豚飯,蒜香醋紅椰菜,泰露筍 +$38佢點混醬我就不知道,紅椰菜酸酸甜甜,泰露荀好爽脆,混醬味道

$468/2位

前菜有二款係共同提供:

🌟悦和米酒糟漬車厘茄配蕃茄果凍

🌟自家製炸雞可樂餅配悅和極品甜醋

主菜任選二款:

🌟烤悦和混醬日本豚飯,蒜香醋紅椰菜,泰露筍 +$38
佢點混醬我就不知道,紅椰菜酸酸甜甜,泰露荀好爽脆,混醬味道偏向有點磨豉的感覺!

半價加點悅和特飲:

🌟盤鹽梅子咖啡 $68(半價)
我勁鐘意,入口梅子味突出,吞落去再感受返咖啡味,少少咸酸,好特別!

🌟燒Bomb (悅和玉冰燒) $88 (半價)
玩埋深水炸彈,我初初有點擔心會整到周圍都係,所以麻煩店員幫我放,原來係我自己諗多左😂入口係清爽有點像箐力清啤感覺,幾得意!

🌟開心果芝士蛋糕杯
捉住開心果熱潮尾巴,用整個紅酒杯個器皿,滿滿的超級滿足,如果蛋糕比例再高一點會更理想!

** 期間限定套餐唔知做到幾時,如果大家有興趣都可以去試一下!

📍How To Live Well (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓343-345號舖

How To Live Well (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖

How To Live Well (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖

Follow me💪