2019-07-25
今日收咗工同朋友一齊落咗去大埔八号花園到, 見到有一間餐廳做緊暢飲任飲兩小時,只係九十八蚊位。真係幾抵飲。 飲到咁上下, 見有D肚餓,我哋叫咗芝士四重奏薄餅 香煎刺身帶子龍蝦汁意粉 同埋燒美國頂級西冷牛扒配薯菜伴燒汁。芝士四重奏薄餅, 我食到好重嘅水牛芝士味同車打芝士,绝對非常重芝士味, 好啱食齋嘅朋友。香煎刺身帶子龍蝦汁意粉, 嘩!!D帶子煎得啱啱好同埋好大粒呀。 同埋粒帶子好彈牙且爽口,龍蝦汁同意粉都好夾。很喜歡個意粉仲係熱辣辣的,而份量又啱啱好。燒美國頂級西冷牛扒配薯菜伴燒汁,不得了,塊牛扒超大塊,我叫 medium rare 佢真係燒到 medium rare, 牛扒有少少肥膏正合我心意, 肥肥地先有咬口 ,同口感。 送埋杯紅酒簡直就一流呀!趁住佢仲有98蚊任飲酒(逢星期一至四), 下次都會叫多幾個老死嚟幫襯同飲番幾杯,食個饭倾下计