巴馬火腿配溫泉蛋黑松露幼露荀沙律
俾壽星一人獨享隻蛋, 佢話口中溶化溫暖, 火腿油香到無朋友, 當晚其他人好明顯係綠葉, 就食露荀, 嫰綠脆爽.

特色主題沙律配車厘茄巴馬火腿
蛋就話得一隻, 叫多碟, 車厘茄巴馬火腿可以分啦, 巴馬火腿油香

香草燒羊架配烤蔬菜
先上我的至愛: 羊, 第一道入正題的GRILL菜色, 已經做到野, 喚醒我的味蕾, 嫰口唔羶.

紅酒黑松露野菌燴牛臉頰肉配法式薯蓉
無諗過一間主打GRILL的ROOM, 會煮到度只溶係口, 唔容係碟的牛臉頰肉

慢煮三文魚配香草乳酪汁
食完個只溶係口同羊架, 相比之下就中規中矩, 慢煮有心機, 香草乳酪汁可以清新番條脷, 再會下一盤.

炭燒豬腩肉鹽味焦糖汁配青蘋果沙律
好有風味的豬腩, 三層分明, 1分脆皮, 2分香油, 4分肉, 一咬即破, 大愛是日燒肉, 的確有青蘋果平衡一下, 可以再力奔向下一GRILL.

燒美國安格斯肉眼配薯蓉泥雜菌
話明The Grill Room, 前面都未係重點, 牛扒係靈魂, 見真章. 5成熟, 剛剛好, 香嫰肉汁夠 Juicy, 本身質地好, 些少黑椒粒, 夠晒, 唔駛其他汁啦.

香炒新鮮蜆仔配墨汁青檸扁意粉每人食完肉, 得完美蛋白質, 唔夠飽腹感, 但友人話要戒 Carb, 我都係爭取食個意粉, 我本人對黑色食品有點抗拒, 但鍾意食蜆, 最後, 食完係想加一, 再黎多一住, 但已經俾友人掃清了. 青檸, LIME, 原來係咁用, 講真而家想買個LIME都唔係咁易.

朱古力千層蛋糕
話明生日飯, 一定要有個蛋糕, 仲要講明生日快樂. 個朱古力好濃, 為是日晚飯餐畫上完美句號.

6點坐低連點連食, 7點半埋單, 上菜過程無冷場, 一道接一道, 廚房前台, 配速相當好.
6位咁豐富高質Grill加4杯Wine盛惠1500有找, 早食鳥超值完勝.