2020-03-09 1262 views
今日約左朋友去銅鑼灣食飯,佢中意食中菜,咁岩search到間係利園3期既中菜就去試下啦😋餐廳係入商場轉左既basement,第一次行入去我miss左見唔到😂但一入到去就覺得好靚,係有少少摩洛哥風格。入到去會見到有2個area,一邊係吧台一邊係座位。原來呢度有happy hour時段,就算唔係食dinner都可以係度飲下酒chill下🤣食物方面:呢道牛臉頰肉好好食,中間係夾住幾件西瓜,每次就一片肉加一片西瓜咁食。但個辣汁係最精華既部分,朋友中意到想用個汁黎送飯😂❤️❤️❤️❤️❤️好欣賞呢個煙薰蛋既碟,襯哂個主題🤣中間蛋黃變左個啫喱又有d似皮蛋既texture,好得意😛👍🏻呢個黑松露炒飯就有少少咸左d黑磚豆腐都係呢間餐廳推介菜之一,外面係咸咸地脆皮入面就係豆腐😋好惹味棉花泡飯,湯既味道相對較清甜,不過表面蒜粒太多,蓋左少少個清湯味。甜品就相對無小菜咁多花款fusion, 我就揀左個蜜瓜玉露,蜜瓜肉比較少,但都好好味😌我認為小菜比主菜較岀色同埋獨特風格好強😊無論味道同擺盤👍🏻👍🏻唯一唔滿意地方係部分侍應較為未注意我地未食完就想快d收走我地隻碟。

食物方面:

呢個黑松露炒飯就有少少咸左d