Emax有個歡樂天地!有時帶小朋友黎消遣都幾不錯。原本以為emax冇乜好食,又俾我搵到原來有間Pet-friendly and kid-friendly 既餐廳!😆係Emax4樓,我成日覺得呢度好似迷宮咁,所以如果你叫我再教你點去,我都唔識🤣總之上到4樓,兜嚟兜去行下就搵到㗎啦!🤣如果你行到一間門面見到好多貓貓狗狗嘅相既餐廳,就啱喇!入到入面,原來餐廳都幾大,帶點外國風情嘅裝修,有室內、室外位置,室外應該係for BBQ,仲有個帶燈嘅巴黎鐵塔裝飾,亦有畀小朋友玩嘅滑梯設施🤩🤩不過我地今次無食BBQ,坐室內食個飯。星期一至四,11am-8pm提供嘅都係健康之選。一個set有餐湯、沙律、主菜、甜品加飲品。食物嚟到,有驚喜!賣相又幾得!每碟都大大份。沙律有三個選擇 :雜菜沙律(青瓜粟米車厘茄)/水果沙律/凱撒沙律3個都試左,尤愛Caesar salad,沙律菜勁fresh同爽甜!水果其實都不錯,火龍果,蜜瓜,菠蘿,西瓜,每樣有兩片,份量都幾多。主菜選咗牛油果蛋白&碎蛋沙律配烤雞胸肉。碎蛋沙律醬汁多,creamy,雞胸煎烘過烤香,好好味!牛油果蛋白勁啱剛好素食day既我。配嘅烘焙可以揀牛角酥/
Emax有個歡樂天地!
有時帶小朋友黎消遣都幾不錯。
原本以為emax冇乜好食,

係Emax4樓,
我成日覺得呢度好似迷宮咁,
所以如果你叫我再教你點去,我都唔識🤣
總之上到4樓,兜嚟兜去行下就搵到㗎啦!🤣

如果你行到一間門面見到好多貓貓狗狗嘅相既餐廳,就啱喇!

入到入面,原來餐廳都幾大,
帶點外國風情嘅裝修,
有室內、室外位置,
室外應該係for BBQ,
仲有個帶燈嘅巴黎鐵塔裝飾,
亦有畀小朋友玩嘅滑梯設施🤩🤩

不過我地今次無食BBQ,
坐室內食個飯。
星期一至四,11am-8pm提供嘅都係健康之選。
一個set有餐湯、沙律、主菜、甜品加飲品。

食物嚟到,有驚喜!
賣相又幾得!每碟都大大份。

沙律有三個選擇 :
雜菜沙律(青瓜粟米車厘茄)/水果沙律/凱撒沙律

主菜選咗牛油果蛋白&碎蛋沙律配烤雞胸肉。
碎蛋沙律醬汁多,creamy,
雞胸煎烘過烤香,好好味!
牛油果蛋白勁啱剛好素食day既我。
配嘅烘焙可以揀牛角酥/酸種多士/意大利包/鬆餅,都幾多選擇!
樣樣都不錯!好食喎!

仲有甜品,係自家製既手工烘焙 檸檬撻,
好好味!

飲品方面可以揀紙包蘋果汁/橙汁/提子汁/熱凍檸水/檸茶/奶茶/咖啡/罐裝汽水。

overall黎講,野食不錯!健康飽肚!
帶小朋友再黎encore都好啱食!