2021-08-14 257 views
Eat like a Dinosaur! 🦖為食龍呢排好Hit,王牌腐皮壽司好受歡迎,而且好難book位。主打fusion日本餐,餐廳用恐龍作為主題,牆身有好多可愛嘅恐龍裝飾同埋塗鴉,我哋張枱有一個恐龍公仔🦖做擺設, 好cute! 而且成個裝修係行小清新植物自然路線,好休閒好chill~好適合打卡!綜合所有伴碟裝飾都好靚,顏色好豐富,而食物整體都好高質!海膽三文魚子海膽少少苦,三文魚子好新鮮,腐皮就甜度適中。柚子胡椒油甘魚蓉柚子醬略鹹同油甘魚淡味唔太夾。油甘魚配腐皮好食!炙蟹膏厚燒玉子蟹膏啖啖肉,玉子甜甜地。但係‘厚燒’呢個形容我就覺得唔適合。因為佢唔係成個腐皮裏面係玉子,腐皮裏面係飯…好失望😮‍💨而玉子得一塊唔可以話好厚。但整體係好食嘅!夏威夷肥仔 (=芝士鰻魚)半份整體好漏…裏面有好大舊芝士,鰻魚份量唔多,而且太多汁。呢個唔推薦。西雅圖鬼妹 (=火炙牛油果三文魚腩) 半份牛油果同三文魚好夾!牛油果包在裏面,三文魚腩在出面做火炙。成個組合好好食唔會好油膩,推!紐約黑珍珠 (黑松露帶子)半份清新嘅組合,帶子好爽。日式炸雞炸雞分量十足,而且好香脆!裏面仲保留汁,唔會乾身,意想不到好食!喺
Eat like a Dinosaur! 🦖

綜合所有伴碟裝飾都好靚,顏色好豐富,而食物整體都好高質!

海膽三文魚子
海膽少少苦,三文魚子好新鮮,腐皮就甜度適中。

柚子胡椒油甘魚蓉
柚子醬略鹹同油甘魚淡味唔太夾。油甘魚配腐皮好食!

夏威夷肥仔 (=芝士鰻魚)半份
夏威夷肥仔

西雅圖鬼妹 (=火炙牛油果三文魚腩) 半份
西雅圖鬼妹

紐約黑珍珠 (黑松露帶子)半份
清新嘅組合,帶子好爽。
紐約黑珍珠

日式炸雞

喺呢度食嘢好開心,可能環境好chill 亦可能食物每樣都fusion 有驚喜😆
2021-07-31
Type of Meal