2019-09-03
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻♂️不經不覺到了終於可以休息一下的週末☺️除左同朋友或另一伴四處遊走散心之餘😆尋找一個小基地好讓我倆放鬆心境☺️🐷👫享受同隻豬寧靜的下午時光亦至好不過☺️位於西環保德街既Dreamer Cafe☕️雖然距離港鐵站都比較遠🙈但趁放假行下散下心☺️喺香港大學站B2出口行過黎亦十分方便的😆呢度環境設計環繞住Cafe Style😆木枱木架擺設的花卉植物小手作🍀🌿🌷配合四周充滿濃厚文青既環境☺️從門窗望出保德街外車房與車佬既景象🚶🏻♂️🚘🚇何謂天淵之別🙈為呢個繁忙石屎森林中帶點抒閒寧靜☺️🏙「請記得發夢 定能飛~🎼」以Dream作主題既小Cafe☕️☺️💭隨便尋找一個座位💺嘆著一份午餐 一杯咖啡 插著耳機🍴☕️🎧就屬於你喺呢個下午的Work Life Balance Area☺️Daily Pasta是日意粉款式為鴨胸肉忌廉意粉😋🍝以忌廉汁慢煮既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋🍝配以油香滿溢既香煎鴨胸肉亦係Perfect Match😆🍝All Day Breakfast以芝士脆皮腸、滑嫩炒蛋、煙三文魚、煙肉、多士以及田園沙律既配合🤤🥗🍳成為一
不經不覺到了終於可以休息一下的週末☺️
配合四周充滿濃厚文青既環境☺️
從門窗望出保德街外車房與車佬既景象🚶🏻♂️🚘🚇
何謂天淵之別🙈
為呢個繁忙石屎森林中帶點抒閒寧靜☺️🏙
「請記得發夢 定能飛~🎼」
以Dream作主題既小Cafe☕️☺️💭
以忌廉汁慢煮既意大利粉更為濃香Creamy之餘🤤
拌以煙肉及切粒既蘑菇一齊煮增添更多口感☺️😋🍝
配以油香滿溢既香煎鴨胸肉亦係Perfect Match😆🍝
All Day Breakfast
以芝士脆皮腸、滑嫩炒蛋、煙三文魚、煙肉、多士
以及田園沙律既配合🤤🥗🍳
成為一份豐富既「發夢」全日早餐😋🍴
奶香口感滑嫩既奶滑炒蛋係一絕之餘🤤🍳
配以自家製蘋果果醬拌食更具風味😋🍎
Iced Americano & Hot Cappuccino
隻豬叫左佢呢杯至愛☕️🐷🤪
Cappuccino則用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️
一流賣相為濃香Cappuccino增添窩心同工藝☺️☕️