2018-12-19 89 views
今日放假約左朋友去咗尖嘴食lunch再行街,去咗好多美食嘅厚福街,突然搵到有棟大廈上面有間日本居酒屋,就走咗上去試吓,間野唔多人,可能係晏晝嘅關係門口櫥窗擺咗好多日本酒今日假期都有lunch set,價錢唔太貴仲可以加$20揀三款串燒,抵👍如果lunch set唔啱都有其他嘢食揀我因為唔想食生冷野嘅關係,所以揀咗熟食:黑豚肉生薑燒當,有前菜、沙律&味噌湯,主食好大碗,豚肉鋪滿飯上,啲汁又好味仲加咗三款串燒,包括明太子雞翼、牛肋骨&雞骨豬肉腸,雞翼好好味,燒得好香脆,明太子好香,咬開裏面仲熱辣辣;牛肋骨好有牛味,又唔un,豬肉腸都燒得香朋友就叫咗炎海當,有三文魚&吞拿魚,另外加咗日本番薯、茄子同雞翼,同佢share 食,都好好味,正總括嚟講,呢間餐廳啲食物有質素,環境又靜,唔多人,下次會再來
門口櫥窗擺咗好多日本酒
如果lunch set唔啱都有其他嘢食揀