2022-12-15 95 views
大閘蟹季節到拉!款款蟹都非常肥美,但講到最正嘅當然就係大閘蟹啦!一家大細去灣仔嘅中華小館食番餐好嘅🤗毫無懸念,大家都決定叫大閘蟹任食放題🤩鮑魚花菇扣鴨掌:的確係匠心烹調製作🥘!鮑魚軟滑鮑香濃郁鵝掌吃來黏軟滑口 ,滿滿骨膠原,口腹大滿足,最後鮑汁再配上時蔬或白飯,亦是一絕。蟹粉小籠包:表皮薄又多汁嘅小籠包配上橙黃色油脂豐富的蟹粉,韻味十足。紅燒乳鴿:表面微微炭燒香🔥讓香味更易帶出,惹味非常。每隻切好四件唔洗爭,我就當然食最嫩既乳鴿髀啦,啖啖肉超正,記得趁熱❤️‍🔥食呀大閘蟹:隻隻蟹身飽滿,蟹膏豐脥油香。爸爸食到讚不絕口,媽媽都食到大讚一句講曬🥳一個價錢,就可以嚐盡四款美食,性價比甚高,果然係超班之選。
鮑魚花菇扣鴨掌:
蟹粉小籠包:
表皮薄又多汁嘅小籠包配上橙黃色油脂豐富的蟹粉,韻味十足。
紅燒乳鴿:
大閘蟹: