2017-01-07
係SEM BREAK啊!😍臨去EXCHANGE之前總要見下朋友 如果唔係會好掛住香港 既然同一班女仔食下午茶 女仔一定會搵一個有甜品既地方想係TKO而邊搵而類型既餐廳 POPCORN最多!!!❤️除左SIMPLY LIFE ITALIAN TOMATO 之外 而排最多人INSTAGRAM推介就係BEANS我地上OPENRICE見到啲相話係文青餐廳 又有鹹野食 又有幾多甜品揀 就即刻黎而度拎位 結果唔洗等位星期五 下午四點鐘 有Lunch set 有Tea Set 有Allday menu drink menu dessert menu!睇到我地都眼定定 唔知點揀好 🤔有啲lunch set $40-50有野飲有野食 感覺幾抵既 有啲用料重手既around $70-80左右Tea set就 $58 有野飲同cake 或者toast box等等 我地有啲肚餓 三個女仔叫左千島醬蟹棒蟹籽帆立貝Pizza lunch set ($58) 加 溫泉蛋肉醬長通粉lunch set ($48) 同埋跟餐叫左個芝士薯條($25) 😋野飲有咖啡 檸蜜 同 薑紅茶 朋友兩個都叫左檸檬蜜糖而度比起一般餐
想係TKO而邊搵而類型既餐廳 POPCORN最多!!!❤️
睇到我地都眼定定 唔知點揀好 🤔
野飲有咖啡 檸蜜 同 薑紅茶 朋友兩個都叫左檸檬蜜糖
而度比起一般餐廳既甜 因為佢唔係用西洋菜蜜 應該用左花蜜 吉多幾下檸檬飲落好fresh好特別!
檸檬蜜糖
千島醬唔太突出 如果千島醬控應該會覺得唔夠喉 但蟹棒蟹籽帆立貝都好正好多料幾match!
不過$58包野飲都算係唔錯 份量都比PHD PIZZAHUT大!☺️
千島醬蟹棒蟹籽帆立貝pizza
溫泉蛋肉醬長通粉
但味道會話同麥當勞差唔多 只係粗左少少 都係有種雪藏味 可能旺角登打士街hot.com仲多仲好味 唔推介大家加錢食而度既薯條!
重頭戲 當然係GREEN TEA COMBO($88)!🍵
賣相真係好靚 食之前已經覺得好正! 有一個綠茶心太軟 一個抹茶撻 同一球綠茶雪糕
Green Tea Combo
雪糕就比較重奶味 無咩綠茶甚至抹茶既感覺 但佢上面個餅好好味好香牛油味
心太軟係流心既 味道無左抹茶 無左綠茶味 反而好重白朱古力味 而且可能用左唔同啲既brand
食落同出面既好唔一樣 有啲奇怪而新鮮既味 我朋友食慣甜品店覺得有啲過甜同埋朱古力有啲古怪
不過我第一次食就覺得都接受到既haha