2022-05-26 67 views
香港真係好多鋸扒既好地方,價錢相宜可以揀啲歷史悠久既地道餐廳,但相對質素就未必滿足到一眾食家,價錢昂貴既可以去酒店Steakhouse但又唔捨得食咁貴,見到上網好多人推介呢間Top Blade既做到平價既牛扒而且質素仲好高,今日帶埋男朋友過黎試下先😋乾式熟成西班牙栗飼豬鞍架 $180: 重量級既豬鞍架好厚,絕不欺場,食落唔會好韌,火侯控制得非常好👍🏻👍🏻連肥膏位都好出色,食到好爽口又唔會食到成口都係油💯平鐵牛扒 $160: 牛扒煎到五成熟,肉質粉嫩,好香濃既牛肉味撲鼻而來😍加上原個烤蒜頭,同油脂平均的平鐵牛扒互相輝映👍🏻👍🏻Dirty Lemonade: 店員推薦我地試下佢地既Dirty Lemonade,呢個天氣飲啲酸酸甜甜既飲品就最好不過,想不到連特飲都係用心炮製,用焗過既檸檬榨汁加埋梳打水混合而成,食左咁多肉飲佢可以消滯💯