近住牧羊附近都有唔少cafe 今次就去左附近的Cafe Paradise 係遠處已經比佢舊雲吸引左埋去☁️☁️☁️ 依舊雲燈都好sharp,一仰高頭就見到 門口仲有個令個個女仔都心心眼嘅旋轉木馬♥️真係勁靚。根本就係打卡熱點🙈  好彩我地一早book左位 所以唔洗等位,但入到去係滿晒人 😵😲 📝📝📝Menu 好簡單 : 只有set dinner 同散叫 (Main course 都可以轉做餐嘅) 本menu 好靚,一打開就見到有個旋轉木馬彈出黎♥️ 個立體公仔已經比人開開合合好多次有啲鬆 今日我地兩個都有啲遲放工 所以真係好肚餓 就點左勁多野🍽  Set , Main course x 1 Snack x 2 Set : 香煎龍利柳 $138 🐟🐟🐟🐟 有湯同沙律🥗跟返杯野飲🍹同甜品🍰 湯同沙律都十分正常,通通吃光光。花茶( + $25/壺) + $25/壺🍵 至於飲方面,我地兩個都好中意飲花茶所以將飲品轉做花茶 + $25/壺 (但唔會再加水比你) 店員都好好自動比兩隻杯🍵🍵你。 我地點嘅係 + $25/壺,如果有追開我post應該知我勁中意飲洛神花茶♥️不過有啲人可能會覺得酸,所以舖頭都會
近住牧羊附近都有唔少cafe

今次就去左附近的Cafe Paradise

係遠處已經比佢舊雲吸引左埋去☁️☁️☁️

依舊雲燈都好sharp,一仰高頭就見到

好彩我地一早book左位

所以唔洗等位,但入到去係滿晒人 😵😲

今日我地兩個都有啲遲放工

所以真係好肚餓 就點左勁多野🍽

Set , Main course x 1

Snack x 2

Set : 香煎龍利柳 $138 🐟🐟🐟🐟

有湯同沙律🥗跟返杯野飲🍹同甜品🍰

湯同沙律都十分正常,通通吃光光。

花茶( + $25/壺) + $25/壺🍵
 至於飲方面,我地兩個都好中意飲花茶

我地點嘅係 + $25/壺,如果有追開我post應該知我勁中意飲洛神花茶♥️不過有啲人可能會覺得酸,所以舖頭都會有埋糖水比你可以溝。

返返黎個Main Course, 我覺得自己真係無簡錯

龍利柳煎得又靚又好食 , 個底仲有少少脆身

不過條魚唔係最Surprise , Surprise 返而係個汁同薯角😋

個汁係檸檬忌廉汁 (應該無錯...) 佢個汁好香檸檬味 ! 好開胃 ~ 如果我一早知 我一定會叫佢多汁 , 而個薯角雖然係做底, 但上碟一食之下仲係脆架 ! (比起個芝士 薯角... 佢仲好食啲)🙊
蟹籽蟹棒忌廉意大利寛條麵 $68
如果想轉做Set 就 $128 , 不過我地今次單點

依道個忌廉汁比較香奶味. 加上一食落口會有啲彈彈地嘅蟹籽

熟度都好好! 仲好彈牙 , 一啲都唔會冧. 🍝

車打芝士焗肉醬馬鈴薯角 $58

味道都好食 ~ 但龍利柳的"伴菜"薯角更出色.
辣辣芝麻雞翼 $45 (4隻)

有辣有唔辣 , 任均選擇 ! 寫就寫辣 , 但其實佢只係加啲辣粉上面 , 我地叫左係小辣 , 想少少吊一吊味. 依個都係必點ITEM . 辣味真係唔太明顯 ~ 如果叫小辣 , 就算連唔辣的人都食到. 個面灑上芝麻去炸好香脆 ! 同埋個雞翼好香滑又Juicy .♥️
香濃朱古力蛋糕

依個係跟Set嘅小蛋糕 , 唔中意可以 +$25 轉Meun 上的蛋糕 (Eg: 心太軟)

睇落同普通Mousse Cake 一樣 , 但佢比出面的實 , 食落係Cream 狀 , 而且真係濃朱古力味🍫🍫🍫🍫

頂頂舊朱古力真係好香好滑 ! 朱古力加牛奶打出黎 , 個狀態係企身 , 加奶係因為要整到佢Cream 狀果種.
PS : 見到依啲佈置,下次都可以係朋友仔生日再過黎食
2017-03-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)