2020-11-10 491 views
今日平日放假,同朋友想搵間cafe食tea chill下,發現有新開既Lagom。無得book枱,只可walk-in。去到門口見到有少少人龍,令我對呢間餐廳有所期待。等左一陣就有得入座,入到去第一個感覺係地方好大,亦都好光猛,有全落地玻璃,係木系日式cafe既感覺,好舒服!有啲人飲緊cafe,用緊電腦做嘢,亦有啲人同一班朋友聚會,係觀塘區難得既一個感覺好chill既地方❤️我哋叫咗一碟松露干貝意粉,一碟台北燉牛肉意粉同埋炸魚薯條,加$10配cafe latte同cappuccino。仲叫咗一個冧酒提子司康。冧酒提子司康有加熱先送上,好香牛油味,食落仲有淡淡的冧酒味,唔錯!👍🏻Latte 同Cappuccino 既拉花都幾靚😀松露干貝意粉中既干貝肉質唔錯,意粉爽口。台北燉牛肉意粉有驚喜,牛肉仲帶點粉嫩👍🏻,本來以為係普通肉醬意粉,特別在於原來肉醬有花椒調味,意粉亦都好爽口!炸魚薯條嘅炸魚同平時食嘅唔同,因為佢係偏向啡黑色,食落唔會有千年油既油膩感,外層亦都有香草味,千島醬係帶辣的,好match!我覺得Lagom 花心思之處係喺看似普通既菜式之中加點特色👍🏻呢餐埋單只係3百零蚊!用呢個價錢,
去到門口見到有少少人龍,令我對呢間餐廳有所期待。
Latte 同Cappuccino 既拉花都幾靚😀
松露干貝意粉中既干貝肉質唔錯,意粉爽口。
呢餐埋單只係3百零蚊!用呢個價錢,喺一個咁舒服既環境中靜靜地放鬆一個下午,真係物超所值。
Latte
Cappuccino
冧酒提子司康
松露干貝意粉
炸魚薯條
2020-11-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Tea)
Latte
Cappuccino