2022-07-31 315 views
同事講開必食餐廳提到呢間雪糕店今日咁嚟開中環就決定要一試果然試完無令人失望😋一入到鋪面已經見到一大列嘅雪糕櫃真係花多眼亂呀🤩每隻味都想試除咗常設嘅味之外,仲有幾隻「香港味道」分別係黑芝麻湯丸味、蛋撻同西多士味呢度一球價錢$60,兩球$75,三球$90今次就揀咗兩球同屋企人分享身為黑芝麻愛好者當然毫不猶豫揀黑芝麻湯圓味啦另外一款就揀咗pistachio praline雪糕好滑之餘,兩隻味都好正啊😍😍先講吓黑芝麻湯圓味先入面係有一粒粒monchi模仿湯圓雪糕唔係我食之前諗嘅單一芝麻味佢係有成粒芝麻湯圓嘅感覺真係有驚喜😎另外pistachio praline都好足料開心果量極多,筆雪糕嘅時候都要出啲力呀每一啖都食到開心果,大滿足喺食緊嘅期間都好多人都成盒咁買走如果住得近,我都想買返盒返屋企呢~雖然佢價錢唔平,但買兩或三球同朋友or屋企人share食都值嘅😌會再幫襯,因為太多味仲想試啦店舖都好細心,有提供紙杯同水等客人食完咁甜嘅雪糕都可以清清喉嚨同口腔
同事講開必食餐廳提到呢間雪糕店
今日咁嚟開中環就決定要一試
果然試完無令人失望😋

一入到鋪面已經見到一大列嘅雪糕櫃
真係花多眼亂呀🤩每隻味都想試
除咗常設嘅味之外,仲有幾隻「香港味道」
分別係黑芝麻湯丸味、蛋撻同西多士味
呢度一球價錢$60,兩球$75,三球$90
今次就揀咗兩球同屋企人分享
身為黑芝麻愛好者
當然毫不猶豫揀黑芝麻湯圓味啦
另外一款就揀咗pistachio praline
雪糕好滑之餘,兩隻味都好正啊😍😍
黑芝麻湯圓

Top: Pistachio  praline,   Bottom:  Black  Sesame  Tong  Yuen

先講吓黑芝麻湯圓味先
入面係有一粒粒monchi模仿湯圓
雪糕唔係我食之前諗嘅單一芝麻味
佢係有成粒芝麻湯圓嘅感覺
真係有驚喜😎

另外pistachio praline都好足料
開心果量極多,筆雪糕嘅時候都要出啲力呀
每一啖都食到開心果,大滿足

喺食緊嘅期間都好多人都成盒咁買走
如果住得近,我都想買返盒返屋企呢~
會再幫襯,因為太多味仲想試啦

店舖都好細心,有提供紙杯同水
等客人食完咁甜嘅雪糕都可以清清喉嚨同口腔
黑芝麻湯圓