2019-06-05 180 views
What do I do to waste My time ? 1pm,一定要去登龍街!登龍街有美食雙子塔-midtown同埋v point,而今日我同同事就去到較新,景觀較為開陽嘅v point,呢度最出名嗰間中餐廳可能係鼎爺廚房,但係聽人講最好食嘅係「張公館」 我哋叫咗個二人餐,咦,唔太貴喎,四舊幾水左右,一個咁靚景嘅餐廳來講真係算非常之合理!先講頭盤個叉燒, 4分肥,入口即溶,口感媲美頂級黑毛豬!跟住個湯先正,清甜濃郁,用料充足,飲咗一啖連隔夜一啖痰都清埋!跟住有兩個點心絕對係一試難忘,先講鴛鴦蝦餃,一款係普通一款係黑松露,皮薄餡靚;跟住到鴛鴦燒賣,一款係普通一款係麻辣燒賣,真係前所未見!跟住有款傳統嘅高級食材,海參同埋鵝掌,問心我之前真係好憎食海參,但係呢款竟然有少少脆皮嘅感覺,入口口感奇佳,令我完全改觀!有間咁就腳嘅高級中菜喺附近,令我覺得係銅鑼灣返工真係好幸福

先講頭盤個叉燒, 4分肥,入口即溶,口感媲美頂級黑毛豬!
有間咁就腳嘅高級中菜喺附近,令我覺得係銅鑼灣返工真係好幸福