今晚三姊妹出嚟聚舊,梗係要塭好嘢食同一個坐得舒服又唔趕人走 ga 好地方!👭👭👯‍♀️👯‍♂️各姊妹都喺觀塘返工,當然去返觀塘覓食!友人推介呢間喺觀塘巧明街鴻圖中心裡面ga 手工burger 🍔 小店!好,我地又去一試睇下龍與鳳先?🤗🤗一去到小店,我地就見到一個型英帥哥喺度😻💕,應該就係老闆,真係年青有為😏,好熱情地介紹佢地signature burger 🍔 俾我地知,搞到我地樣樣都想食!😋😋不過,我兩位閨密唔食牛,所以我地今次冇試到佢出名ga牛魔王burger🍔老闆話係用澳洲穀飼和牛手打的,勁想食,唯有下次再去試,🍔! 今次最後我哋叫咗:「魚full 🐟之堡🍔」嘩!一上枱,就見到大大塊魚柳,over 咗成個burger! 整個burger熱辣辣新鮮做,未食已經聞到勁香!果然不出所料,咬落去非常脆口,魚柳外脆內軟,好味!👍👍最欣賞嘅係連個包都意想不到地出色,個包竟然可以做到外軟內脆!係,我無打錯,真係外面軟內脆,好特別,增加左口感之餘,個可以一口食到不同層次!睇得出花咗好多心機研究專研同改良!😎🤩讚!👍👍😽😽😻💕「鹹蛋黃🥚雞🐔堡🍔」最緊熱潮興食鹹蛋黃,果然都追得上潮流,呢個鹹蛋黃雞堡的鹹

「魚full 🐟之堡🍔」

「鹹蛋黃🥚雞🐔堡🍔」
最緊熱潮興食鹹蛋黃,果然都追得上潮流,呢個鹹蛋黃雞堡的鹹蛋黃真係唔冼錢咁,落咗勁多!啖啖都充滿鹹蛋黃嘅味道,咬落去好香脆,食完呢個咁邪惡嘅漢堡包,要做返好多運動先可以cover 返🤣🤣🤣🤣🤣

「菠蘿🍍大啡菇🍄之堡🍔」
呢個素burger 顧及左食素的朋友仔,我朋友仔喜歡少肉多菜,呢個🍔絕對係啱晒佢!
大蘑菇本身水份多,不易烤焦,因此我們烤菇時都不用加油,咬落去好Juices!! 一定係健康之選!😎😎😏😏

過咗兩日,無意中見到無線播緊,錢進理財節目,點知就比我發現到節目當中講緊嘅主角,就係前日喺觀塘🍔🍔小店老闆,跟住上網一查,發現原來呢個店主叫Wilson,13歲到英國留學,修讀法律畢業,返到嚟香港唔做律師,創業去做印刷,賺到第一桶金,但Wilson 對漢堡可說是情有獨鍾,決定發展自己的Burger店,今年5月在觀塘開起Burger小店,簡單的裝修很有外國風格,Wilson表示MooMoo Burger賣的只是食物成本,為的是讓客人可以吃到合理價錢的漢堡。他們的Burger用上手打的澳洲穀飼和牛
,原來Burger的正確食法是能夠一口由面到底咬下去,不是切開食,因此Size原來也很重要,Wilson在麵包size上也是特別設計的。

睇完之後更加覺得呢位年青有為嘅老闆好利害,小店真係做到平靚正精緻手工的🍔🍔👍👍非常欣賞,我會成日去食的!

上次老闆仲大家嚟俾咗印花卡我,仲刻意給多幾個印花,話集齊5枚印花,送贈小食一份;集齊10枚印花,送獲贈漢堡一份😏😏😎😎正!大家可以去試下,順便睇下有冇機會見下呢個靚仔!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

鹹蛋黃雞漢堡包
香脆芝士波
沙律
2018-10-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
鹹蛋黃雞漢堡包
香脆芝士波