簡單就好
簡單就好
Level 1
2020-10-08
Follow
絕對無下次.......

Walk in入去通知60分鐘限時,ok唔緊要,6:50pm入去坐底,7:00pm叫左兩碟野,一碟around 7:05pm到左,7:18pm米酒到左,正當想問炸雞幾時有時候,職員就拎黎around 7:30pm,隔咗兩分鐘,有個女職員過嚟話差唔多夠鐘要埋單,我哋就即時話:炸雞啱啱先到wo,個女職員眼前見到望住成碟係晒度,之後唔出聲就走人。
冇幾耐又過黎吹多次話夠鐘,仲話使唔使打包,第三次係一個自以為大家姐一個女職員黎再吹我地,果個職員仲要個口罩拉到鼻下,西口西面咁話你哋夠晒鐘,好多人後面排緊隊,就轉身走人,一聽完就真係火都黎,將自己責任完美推卸顧客身上。

1.Walk in 的話,100%建議唔好去,你係唔可以舒舒服服食嘢,你要快,如果唔係你會阻住佢哋做下一枱生意,你食飯係唔會relax到。

2.你要食客守諾言交枱,但又唔好好控制上菜速度,野食遲黎,推遲左時間,但反而將責任交俾顧客,請問怎樣配合一個鐘交枱時限。

3.職員明知炸雞黎遲左,仍然話要唔要打包,此行為極不負責任,第一次聽到有如此惡劣服務(心內我要外賣的話,我一早叫左啦,使鬼要你教)

4.完全唔會同顧客溝通,一開口要人交枱,又唔check下當中有咩錯漏,仲要將自己安排失誤怪於顧客身上

5.我真金白銀付錢食飯,難道我為了配合交枱,而放棄我啲野食,浪費食物,再加上又唔係我哋問題

Ps :本人每碟上枱都有影底相,有晒時間記錄,並唔係得個講字,切切實實有晒證據。走人時候枱面米酒仲有半壼飲唔切!
Ratings