2018-01-14
難得星期六放假,約埋朋友去食Brunch, 貪可以坐耐D。呢間sky726係旺角,非常就腳,由地鐵站行2分鐘就到。Brunch由11點半開始。我地早左去,佢地仲set緊場,但都照俾我地入,唔使係門口等。呢度環境一流,有落地大玻璃,可以一覧無遺旺角既景色。餐廳環境非常有特色,好鐘意門口呢個編織而成既巴黎鐵塔。睇下餐牌有乜食選擇唔多,但有好多特色食物。必食推介香煎比目魚柳配青豆蓉,$168第一次食咁好食既比目魚,皮脆肉嫩,入口即溶。佢地用左檸檬牛油汁煮,所以油左d, 但就帶帶出左魚肉既鮮味。而配菜亦唔可以忽視,蘆筍好新鮮,配埋d清香既青豆蓉食,另味道進一步咁提升。海鮮什錦意大利粉,$178材料好豐富,有蝦,青口,魷魚,蜆肉,柳菇,磨菇,洋蔥,配以蕃茄醬同水牛芝士。意粉屬幼身,口感軟中帶點實心,伴著水牛芝士蕃茄醬,味道清新可口。海鮮亦非常新鮮,份量足。兩個主菜我地都加左$48轉做套餐,有埋餐包,餐湯,沙律同飲品。餐包暖粒粒,有少少香草味,咬落鬆軟,非常好食。可惜無得添食。😁😁😁牛油都要雕花,可見佢地做事好認真。餐湯係南瓜湯。一向不太喜歡喝南瓜湯,但今次我竟然喝完。最怕南瓜湯太重奶味,都唔知喝
呢度環境一流,有落地大玻璃,可以一覧無遺旺角既景色。
餐廳環境非常有特色,好鐘意門口呢個編織而成既巴黎鐵塔。
睇下餐牌有乜食選擇唔多,但有好多特色食物。
必食推介香煎比目魚柳配青豆蓉,$168
海鮮什錦意大利粉,$178
牛油都要雕花,可見佢地做事好認真。
餐湯係南瓜湯。一向不太喜歡喝南瓜湯,但今次我竟然喝完。最怕南瓜湯太重奶味,都唔知喝湯定飲奶。呢碗南瓜湯冇乜奶味,沒有遮蓋左南瓜本身既甜味,我再加左d黑糊椒落去,所以我可以ko左佢。😁😁😁😁
沙律菜新鮮,而且佢地落既沙律醋份量剛剛好,最怕食完d沙律菜個碟仲有好多沙律醋係到。多唔代表好,夠伴菜就已經足夠。