2021-11-14 916 views
今晚相約好耐無見嘅同學出嚟相聚,朋友話好想食甜品,我就想食西餐,我即諗到之前食過的HeSheEat,可以滿足我哋要求。入到餐廳朋友見到個裝修佈置好靚,以粉色為主,很有少女feel,感覺好舒服,好浪漫,朋友都忍唔住打卡。餐廳食品種類好多,有西餐, 有飯、意粉、漢堡包、沙律及小食,甜品一一俱備我哋未點餐服務員已經提前問定我哋食唔食梳乎厘,因為制造需時,不想我們久等,得貼心。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 ~香濃的蕃茄醬和茄粒,酸酸甜甜的很開胃,重點是加入了指天椒識落微辣而且提升左醬汁的香味,蝦雖然只有四隻,但非常之彈牙爽甜,再配搭鬆脆蒜蓉包,用作餐前小食一流。紅花海鮮燴意大利飯~飯粒粒分明好夠味,秘製忌廉醬汁完全融入意大利飯內,另有魷魚、大蝦、蜆肉同原粒帶子海鮮配料豐富。燒烤BB豬肋骨~-肉質唔乾很嫩,食落肉質豐盈,配上秘製醬汁真係超級好味。朱古力三重奏~喜歡朱古力的我當然不會錯過朱古力三重奏,固明有三款不同的享受朱古力慕絲雪糕,香味濃郁入口滑溜朱古力心太軟,一切落去朱古力溶漿馬上流出,濃濃朱古力軟心少甜而不膩。冰凍朱古力特飲,香濃至極,飲完朱古力香味很久都不會散去,齒頰留香。三款朱古力做法非

蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士

蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 ~
紅花海鮮燴意大利飯

紅花海鮮燴意大利飯~
燒烤BB豬肋骨

燒烤BB豬肋骨~
-肉質唔乾很嫩,食落肉質豐盈,配上秘製醬汁真係超級好味。
朱古力三重奏

朱古力三重奏~
朱古力慕絲雪糕,香味濃郁入口滑溜

冰凍朱古力特飲,香濃至極,飲完朱古力香味很久都不會散去,齒頰留香。三款朱古力做法非常之特別及美味,每次來必定之選。
朱古力梳乎厘班戟

朱古力梳乎厘班戟 ~
梳乎厘班戟入口即溶,配搭了朱古力慕絲醬和橙皮絲,食落清新不膩,再加淋上橙酒配汁,口感味道又一驚喜。
2021-11-10
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士