BusterGMT
Level 3
2016-01-21
4K views
Follow
每年除夕, 成班朋友都會約出黎食晚飯, 再去海旁倒數, 為求可以聚首一堂, 互相傾訴, 對新一年作出盼望
今年去灣仔倒數, 商量後決定黎呢間食, 返正我都未食過

90分鐘放題, 一如估計6點就已經第一round, 呢個鐘數拎飛就7點幾可以入座, 好彩呢日早放工可以拎定位先
佢有唔同價錢, 越貴啲肉就越靚, 而我地揀左最平嘅$158美國進口牛肉放題, 返正時間有限都食唔晒咁多種 (其實唔係食開嘅比靚啲都食唔出)
雖然唔係貴價野, 但係牛肉食落都幾嫩, 咬兩三啖就食到落肚, 豚肉都幾滑, 但係雞肉就第一round得好少, 之後又冇叫過, 所以無緣試下
美國進口牛肉(上), 豚肉(中), 美洲特選雞腿肉(下)
美國進口牛肉(上), 豚肉(中), 美洲特選雞腿肉(下)
湯底見到四川麻辣豚骨湯所以試下, 驚太辣所以雙拼左個骨膠原豬骨湯, 事實上四川麻辣真係比較辣, 好彩唔係太食辣嘅我都接受到
四川麻辣豚骨湯+骨膠原豬骨湯, 鴛鴦湯底, 麻辣好夠辣但係都食到
醬料係出面嘅枱度自己任溝, 不過唔想要太辣, 所以剩係要豉油同蔥, 另外加埋胡麻醬試下
自己混醬
自己混醬
除左肉之外, 出面仲有唔少配料可以落, 仲要有炒飯食, 小弟比較欣賞芝心丸, 因為入面啲芝士味真係好濃郁好甜
除左牛肉之外, 仲可以去出面夾餸食
除左牛肉之外, 仲可以去出面夾餸食
每樣都夾啲食下
每樣都夾啲食下
不過炒飯真係幾油下, 加上係飽肚食物所以食左一碗都有啲後悔
真係幾油下, 不利任食😂
真係幾油下, 不利任食😂
野飲都係任飲, 除左汽水之外仲有幾隻果汁, 仲會教你整fruit punch其實都正正常常, 只係檸檬汁好重甜, 唔想再飲
果汁機自己拎野飲
果汁機自己拎野飲
除左野飲之外仲有雪糕, 不過食野都飽得濟所以冇食到
雪糕係自己係雪糕機整
雪糕係自己係雪糕機整
值得一提嘅係呢度有電話袋提供, 店員見你部電話係枱面就會問你要唔要, 而且佢地會主動問你加唔加湯
舖頭有電話袋提供
舖頭有電話袋提供
可惜今次做左大嘥鬼, 同行朋友細食左又拎多左, 真係罪過罪過...😞
有杯墊
有杯墊
三個人去食
三個人去食
除夕好多人等位😂
除夕好多人等位😂
Ratings
美國進口牛肉, 豚肉, 美洲特選雞腿肉
湯底