2020-10-26 1751 views
會員開心換左個海鮮盤可惜有我唔鍾意食ge青口同蠔揀左Lv3個餐D牛同豬都幾好味今次有好多特別嘅丸有款上面有貓手印,好QQ!沒想到會有甜不辣芒果味雪糕有d似芭菲。甜品都係泡芙同糯米糍好味d
會員開心換左個海鮮盤
可惜有我唔鍾意食ge青口同蠔

揀左Lv3個餐
D牛同豬都幾好味

今次有好多特別嘅丸
有款上面有貓手印,好QQ!

沒想到會有甜不辣

芒果味雪糕有d似芭菲。

甜品都係泡芙同糯米糍好味d
2020-08-07 3647 views
晚巿90分鐘放題,次次去都多人等,可book位。貴有貴食,平有平食,唔同級數唔同價錢。💰LV1 $158 至LV5 $268,海鮮加$20-30不等。肉類,自助吧食物,飲品,甜品,都係任食!.🔷LV4 美國SRF和牛放題($228).🔸湯底:甜醬油湯,蕃茄濃湯特別推介甜醬油湯⭐️,味道似壽喜燒。最近仲有抗疫推介限定,加入抗疫食材:杞子,紅棗,鮮百合,雪耳,蟲草花。.🔸SRF和牛⭐️啲油花望落幾靚,食落幾腍,好食,仲要任食,梗係唔客氣狂嗌啦!.🔸丹麥皇冠豚梅肉都幾腍,薄薄地,脂肪分怖都唔算差。.🔸美國上級牛胸腹🔸美國牛胸腹呢兩款係低級數啲嘅牛,各嗌左一碟。唔差,冇和牛咁正,冇繼續嗌。.🔸美國特選雞腿肉唔鐘意,雞件吸唔到湯底既味,唔太喜歡烚雞。.🔸各式甜品,牛奶雪糕,西瓜雪糕特別想講個和風大福⭐️,外面有綠茶粉,口感好掂,好軟熟又有點黏黏糯糯。.🔸各式丸類,豆製品🔸各式蔬菜,沙律🔸各式汽水,果汁,飲品🔸稻庭烏冬,拉麵
晚巿90分鐘放題,次次去都多人等,可book位。
貴有貴食,平有平食,唔同級數唔同價錢。
肉類,自助吧食物,飲品,甜品,都係任食!
🔷LV4 美國SRF和牛放題($228)
🔸湯底:甜醬油湯,蕃茄濃湯
特別推介甜醬油湯⭐️,味道似壽喜燒。
最近仲有抗疫推介限定,加入抗疫食材:
杞子,紅棗,鮮百合,雪耳,蟲草花。
甜醬油湯

🔸SRF和牛⭐️
啲油花望落幾靚,食落幾腍,好食,
仲要任食,梗係唔客氣狂嗌啦!
SRF和牛

🔸丹麥皇冠豚梅肉
都幾腍,薄薄地,脂肪分怖都唔算差。
丹麥皇冠豚梅肉

🔸美國上級牛胸腹🔸美國牛胸腹
呢兩款係低級數啲嘅牛,各嗌左一碟。
唔差,冇和牛咁正,冇繼續嗌。
🔸美國特選雞腿肉
唔鐘意,雞件吸唔到湯底既味,唔太喜歡烚雞。
🔸各式甜品,牛奶雪糕,西瓜雪糕
特別想講個和風大福⭐️,外面有綠茶粉,
口感好掂,好軟熟又有點黏黏糯糯。
和風大福

甜品

雪糕

🔸各式丸類,豆製品
丸類

🔸各式蔬菜,沙律
蔬菜

🔸各式汽水,果汁,飲品
飲品

丸類
蔬菜
  • 甜醬油湯
2020-07-05 1806 views
諗唔到食咩,最好係打邊爐,因為可以食有好多唔同嘅嘢食,又可以煮下。呢間嘅環境都幾好架,如果坐裡面嘅窗邊係可以見到海架,湯底可以揀兩種一鍋,或者一個人一鍋都得,我哋就要一鍋兩味,麻辣同昆布湯底,麻辣好多花椒,好香而且都幾辣,昆布湯有d甜甜地,我哋揀咗有雞肉,豬肉同牛肉食嘅餐,佢個自助吧好多唔同嘅蔬菜,例如生菜、油麥菜,亦都會有年糕、魚皮果d,飲品主要都係汽水,果汁,我會飲清熱酷,亦都會有豆腐雪糕食,建議大家留肚食呢個雪糕,真係幾清新。
2020-07-03
Type of Meal
Dinner
2020-06-17 1574 views
同幾個朋友食飯唔知食咩好,就黎左shabu shabu,估唔至平日夜晚都幾多人等,等左大概半個鐘入得。我地揀左個level 3定好似4既set,有2種牛揀,另外仲有雞同豬,我地冇加海鮮。湯底就揀左sukiyaki 正呀牛肉都幾新鮮,薄薄地幾有口感!至於其他菜,菇,丸就自助形式,不過款式略少,有d失望。甜品方面有抹茶味Mochi同朱古力味mochi有驚喜!煙煙un un正!
湯底就揀左sukiyaki 正呀

牛肉都幾新鮮,薄薄地幾有口感!
至於其他菜,菇,丸就自助形式,不過款式略少,有d失望。
2020-06-06 1634 views
今日去咗銅鑼灣一間食牛嘅餐廳,叫「牛涮鍋」食Lunch,估唔到都幾多人食,我哋坐低一陣,之後都發現全場爆滿我哋揀咗「牛市90分鐘放題 - LV2 美洲牛胸腹放題 $118」,星期六、日、公眾假期每位+$10;任食肉類有以下3款1️⃣ 美洲牛胸腹 2️⃣ 丹麥皇冠豚梅肉3️⃣ 美洲特選雞腿肉另外,自助Bar提供多達18款嘅火鍋配料如小唐菜、油麥菜🥬、蕃茄🍅、粟米🌽...等,及多款飲品🥤及 甜品🍦價格💰:每位平均 $140.8 ($118 + 叧加$10 + 服務費$12.8)味道😋:OK

任食肉類有以下3款
1️⃣ 美洲牛胸腹
2️⃣ 丹麥皇冠豚梅肉
3️⃣ 美洲特選雞腿肉

價格💰:每位平均 $140.8
($118 + 叧加$10 + 服務費$12.8)

味道😋:OK
美洲牛胸腹放題
2020-06-06
Type of Meal
Lunch
2020-05-11 1583 views
呢個火鍋真係幾抵食火鍋放題喺香港梗係每個月都要食一次佢嘅牛肉好新鮮 而且都唔會太薄蔬菜嘅選擇好多 全部都係要行出去夾嘅仲有一啲薯條、炸物、甜品甜品仲要係Häagen-Dazs 不過每次都好多人排隊 而且啲雪糕雪到好冰
呢個火鍋真係幾抵食
火鍋放題喺香港梗係每個月都要食一次
佢嘅牛肉好新鮮 而且都唔會太薄
蔬菜嘅選擇好多 全部都係要行出去夾嘅
仲有一啲薯條、炸物、甜品
甜品仲要係Häagen-Dazs
不過每次都好多人排隊 而且啲雪糕雪到好冰
2020-05-04 1133 views
近來經常買外賣,不過活在匆忙中的筆者絕對不想下了單呆等,只會選一些可以用手機apps預先點餐的店舖。牛涮鍋在3月尾疫情最嚴重時,開始推出嘅外賣自取的「MouMou飯」系列及「一人前時短鍋」。網上落單,校好時間到分店自取,完全不用等候,還可享75折優惠,價錢非常實惠 。一人前短時鍋是小型ShabuShabu,有牛肉、豚肉、雞肉或雜錦鍋4款,可自選湯底,配上烏冬或白飯。食料預先煮熟,食用前放微波爐加熱5分鐘即可。點了豚肉及甜醬油湯底,鍋內除了肉塊,還有不同菇類、大根、紅蘿蔔、芋絲、京蔥、娃娃菜等配料,非常豐富,可一解對打邊爐思念之情。MouMou家牛肉飯以$29來說,分量巨型,食量少者2人分吃也足夠。牛肉配上秘傳醬汁很下飯,洋蔥煮得香甜軟淋,還有中華沙律作配菜,整體不俗。如果要挑剔一下,只是牛肉有點肥。蒲燒鰻魚飯有2大塊饅魚,配上大量蛋絲及中華沙律,色彩配搭吸引。饅魚啖啖肉沒有碎骨,醬汁下得慷慨,甜度及稠度適中,拌飯一流。

一人前短時鍋 豚肉鍋套餐

MouMou家牛肉飯

蒲燒鰻魚飯

一人前短時鍋 豚肉鍋套餐
蒲燒鰻魚飯
2020-05-01 1089 views
因為實在太想打邊爐所以搵左最就手既牛涮鍋黎打邊爐我哋叫咗lv 2 $168嘅牛肉加豬肉加雞肉嘅放題,因為係星期六日及假期,所以每人加$10湯底叫咗豬骨湯底及蕃茄濃湯豬骨湯底幾好,反而蕃茄濃湯好失望,好甜 是得出佢落咗好多番茄醬,我頂唔順,所以自行落咗新鮮嘅蕃茄及辣椒,湯底先叫正常第一輪上緊嘅牛肉睇落肥瘦平均,雞肉同豬肉食落都好滑到第二輪,牛肉開始偏肥但因為實在太飽,我哋冇再叫第三輪啦而其他配料係好新鮮,烏冬好食丸有4款以上選擇,飲品都有八款湯底係自行加,唔需要搵店員
因為實在太想打邊爐
所以搵左最就手既牛涮鍋黎打邊爐

湯底叫咗豬骨湯底及蕃茄濃湯

第一輪上緊嘅牛肉睇落肥瘦平均,雞肉同豬肉食落都好滑
到第二輪,牛肉開始偏肥
但因為實在太飽,我哋冇再叫第三輪啦
而其他配料係好新鮮,烏冬好食

丸有4款以上選擇,飲品都有八款
湯底係自行加,唔需要搵店員
2020-04-21 892 views
最近做特價所以我地黎左食shabu shabu 豬肉放題,湯底揀左豬骨湯同埋昆布湯,出面自助區小食夾左啲粟米,中華湯律食,野飲有Coke zero唔錯,但係價錢偏貴,唔係特價都唔會食
2020-04-11 898 views
同朋友食lunch,叫左兩個午市火煱定食,選左有牛肉既set ,百幾蚊,肉類可任意追加,肉類質素唔錯,牛肉同豬肉都係,另外有自助bar,有丸類,菜,飲品,甜品,種類唔少,算係非常抵食,一人一爐,可選兩個湯底,呢篇食評其實係2月頭既事,當時店內已經要量體溫才可入店,亦將客人分隔好開,而且仲有屏障分隔檯與檯之間,而員工服務亦好好,非常抵讚,希望疫情過後,客似雲來。
同朋友食lunch,叫左兩個午市火煱定食,

2019-09-28 2733 views
今日忽然想打邊爐 一直覺得牛涮鍋無論午巿晚巿都唔貴同好味,再包埋自助蔬菜,丸,野飲同少量甜品雪榚,每次食完都好滿足。午巿簡左有牛最平既放題,肉同菜都可以任食,價錢埋單連加一130一位。匯豐信用卡九折。今次要蕃茄湯 昆布湯,所有肉類都先上一份,要既再用平板叫,蔬菜,丸,雪榚就自己出去拎。意外發現昆布湯同白羅白好夾,丸同肉就不過不失。 今次除左 個地板有啲位痴立立痴住對鞋 同個新地機(今期士多啤梨味)極失控,基本上都仲幾好。btw 個新地機係好難控制地一禁就噴出黎,唔知佢因爲溶定壞,總之就一大碗咁噴出黎,但士多啤梨味做得唔差,唔係藥水味,可以食下。

匯豐信用卡九折。

意外發現昆布湯同白羅白好夾,丸同肉就不過不失。

$129 (Lunch)
2019-09-22 1583 views
呢日柴娃娃貪高興🥳 #小秘書 同班 #朋友仔 嚟到 MouMouClub 牛涮鍋 WTC 世貿中心 分店 #打邊爐。以我記憶以前嘅 #牛涮鍋 同眼前嘅裝飾有啲唔同,成間餐廳似乎嚟咗個大革新。裝修以彩色為主,而每個座位都有獨立嘅電爐,再唔使被迫陪朋友洗筷子啦😅一如以往 #小秘書 都係揀最Basic嘅 #牛肉套餐🤪套餐裡面除咗一碟質素非常普通嘅牛肉,外面仲有一小時無限添加嘅 #肉丸、#蔬菜、#汽水、#雪糕...,我就比較喜歡佢嘅 #帶子丸,咬落去真係有一陣海鮮味㗎,味道比較突出。而家仲新加添左 #沙律 同埋 #甜品,所以如果只係要求填飽個肚,呢度一定滿足到你😏 不過呢度似乎冷氣唔多夠,食食吓都有啲出汗😅 唯有整杯雪糕降下溫啦🤪

2019-09-21
$86.9 (Tea)
2019-09-04 1428 views
今日嚟到銅鑼灣世貿廣場食飯,睇完一輪之後有咩餐廳之後就決定咗去食牛涮鍋😋其實都唔係第一次食,之前食過都覺得ok😆一去到店員就同我哋推介而家做緊嘅匯豐卡promotion,我哋揀果個set係有七折,同埋和每人送一份和牛牛小排同海鮮拼盤🦐🦑呢到係一人一鍋,我哋分別揀咗甜鼓油同黑蒜油豬骨湯...個人認為黑蒜油比較無味😟仼食嘅配料大致同一般火鍋放題都係一樣👀另外都有甜品、雪糕同沙律🥗成餐最滿意嘅係送嘅和牛牛小排同海鮮拼盤🤗牛小排重牛味同比較嫩滑,海鮮有齊蝦、蜆、蠔、青口、帆立貝同魷魚😋最後每人買單各大約$300💰

最後每人買單各大約$300💰
2019-09-04
2019-09-03 1150 views
這天突然很想打邊爐,來到世貿中心的牛涮鍋,門口都是有人等候的,雖不及以往那般多人,但今日還是需要等45分鐘。未進去的時候,接待員就要求我們先選放題款式 (丹麥皇冠豚梅肉、美洲特選雞腿肉放題) 和湯底 (番茄和豬骨)。坐下的時候,侍應就告訴我們可以用pad落單。由於我坐近取食物的位置,我見廚師不停添加蕃茄、菜、金菇…… 擺放食物的架乾淨衛生,有條理。食豚肉的時候發覺蕃茄湯較入味,其他材料就覺得豬骨湯較好味。雞肉有雪藏味,肉質不夠嫩,豚肉都算嫩口,份量比雞肉多。雖然自取食物部分沒有比較精的食物, 45分鐘任食,可以任食蔬菜,雪糕,甜品和飲品。我和老公只吃一碟肉,並沒有再叫,加其他自取食物已感覺好飽。
未進去的時候,
坐下的時候,侍應就告訴我們可以用pad落單。
食豚肉的時候發覺蕃茄湯較入味,其他材料就覺得豬骨湯較好味。
雞肉有雪藏味,肉質不夠嫩,豚肉都算嫩口,份量比雞肉多。

我和老公只吃一碟肉,並沒有再叫,加其他自取食物已感覺好飽。
2019-08-27 947 views
完sem約埋同學一齊去食,有個同學話:cwb呢間牛涮鍋最正講到咁,就一齊去試下啦~叫左最平嘅set,就出去拎野食,好似真係比其他分店多野食拎,而且個裝飾幾靚,一班人一齊食最開心~
完sem約埋同學一齊去食,有個同學話:cwb呢間牛涮鍋最正
講到咁,就一齊去試下啦~
2019-05-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)