2023-05-06
彌敦道558號譽發廣場7樓串Grill自助燒烤專門店,這間燒烤店全部都是採用全自動燒烤的,不用自己燒,只要將一串串串好的食物放入燒烤爐內,它就會自己轉動,燒好後,加上調味料就食得㗎啦,非常方便又舒服,因此最適合那些鍾意食燒烤,但又唔想自己燒得咁辛苦啲人去食嘅,哈哈!我就是其中一個喇。這店的燒烤爐不是用炭或燃氣,而是用發熱線的,所以啲火好平均,食物燒熟得快,店內冷氣夠凍,環境乾淨舒適,抽風系統好,燒完唔會成身一陣味。任食價錢以星期一至四happy hour時段即7:30前離座,最抵食, 成人$208一位,而其他時段的價錢分別是9:30後入座$218,晚市時段$278,都係抵。全部時段都包澳洲和牛,紐西蘭牛,黑毛豬,還有其他串燒,款式多達40款以上,有豬,牛,羊,雞,海鮮,腸,丸,菜,甜品,飲品和調味料亦有多種選擇,非常超值。這間店是掃描QR code,手機點食物的。食物都很新鮮,好味。在眾多揀選食物中,我最愛吃M6和牛牛柳,紐西蘭牛西冷,燒得剛剛好,肉質鮮嫩,夠juicy,有牛肉味。羊肉卷,冇羊羶味,加埋孜然粉,更惹味。美國豬肉眼,夠軟稔。五花腩,皮脆肉嫩,夠香口。最後加埋杯Häagen
最後加埋杯Häagen-Dazs雪糕,大滿足。