原來旺角有一間港式懶人串燒放題專門店 「串Grill」,每位最平$208可以2小時任食達40款款以上串燒、即燒海鮮、小食、甜品等,好抵食!燒烤採用無煙燒烤爐,採用懶人自轉模式,將串燒放上去就會自轉燒烤,不用自己動手反轉燒,夠晒方便。有多達40款肉類、丸類、蔬菜的串燒款式,客人可以掃QR Code order食材到桌子上燒烤👍🏻肉類方面有澳洲M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、美國牛筋肉、五花、美國豬梅、厚切牛舌、一支骨雞翼、紐西蘭羊肉、多春魚、台灣腸等。還有不同的丸類、蔬菜,當然亦不少得燒棉花糖、燒賣等!🫙調味料都有好多選擇,有燒汁、韓式梨汁燒烤醬、海鹽、孜然粉、七味椒鹽和串grill辣粉。佢啲食物冇醃製過,所以落些少調味料會好啲。串Grill 自助燒烤專門店 @grill.hk📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓

串Grill 自助燒烤專門店 @grill.hk
📍旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓
2023-10-08 120 views
一家人經預約到店晚餐,一踏入餐廳一大陣臭味從廚房傳出,店員安排我地坐房內一角,對正風口位問有無得調佢地話無其他枱full booking。之後我地發現個爐一邊發熱器壞左整唔熟啲野食,同店員講就用一個好唔滿意既樣換枱比我地。換左坐出面勁臭又對正兩個風口,全枱人都吹到勁凍,再同店員提出調枱,調既過程店員全程啤到實🙄食到尾未夠鐘就截單。之前食過兩次都唔係咁,食物質素愈黎愈差。店員態度亦極差,我食到尾都無見過爆場。即係無店員所講既full booking…總括黎講,絶對無下次!
2023-10-05 107 views
以下係女朋友稍為有禮貌d既講法🫣餐廳裝修頗有心思,都可以比大家打卡,而且抽風及冷氣都足夠。但最大弊處為食材唔夠新鮮,蜆肉、雞軟骨及雞髀菇都有壞左既味道。另外,因為燒烤需時,基本上都只可以燒一round 就夠鐘,唔太抵食。以下係男朋友冇咁有禮貌嘅講法😂作為一間主要只係需要備料同補課嘅舖頭嚟講,我覺得食材夠唔夠新鮮先係最重要,而且喺舖頭運作嚟講,佢嘅工作主要都係需要準備食材,同埋確保食材存放妥當喺呢一方面都做得唔好嘅時候真係好難給予好評,亦都令人懷疑400幾個正評係咪買返嚟。
以下係女朋友稍為有禮貌d既講法🫣

以下係男朋友冇咁有禮貌嘅講法😂
2023-10-05
2023-09-29 78 views
懶人必食指數:❤️❤️❤️❤️❤️呢一間串Grill真係岩哂我地啲懶惰嘅貪吃鬼🙋🏻‍♀️自助式燒烤除左係指好似放題咁隨便叫隨便食嘅自助餐外🙆🏻‍♀️更係指有部燒烤機自助幫你燒💁🏻‍♀️只要定期加啲店內嘅秘製醬汁🍾基本上唔洗你點用手去燒 而且食材相當多🤗食到停唔到口❤️‍🔥特別好食嘅係:-M6和牛牛柳🥩牛味非常香濃 唔洗點醬汁 已經好好食😋-荷蘭豬五花🐽五花肉並不油膩 燒完後更有些微外脆內軟😙-多春魚🐟燒到勁香 而且小編已經好耐無食過多春魚 好好食😆-魚肉年糕🍢其實嘜丸嘜丸都好食啦 但呢款內裡有年糕嘅煙韌外面又有魚旦嘅彈牙 正呀🤩-棉花糖🤍BBQ點少得棉花糖呢 又脆又香甜😚不過建議燒10-20秒好啦 燒太耐 好快溶😝-雞蛋仔🥧估唔到雞蛋仔呢度都有得燒黎食🤣係呢度最大嘅特色呀 燒到脆卜卜咁 好好食 最推介🥳
懶人必食指數:❤️❤️❤️❤️❤️

燒到勁香 而且小編已經好耐無食過多春魚 好好食😆

-魚肉年糕🍢

-棉花糖🤍

-雞蛋仔🥧
作為不折不扣的大胃王,終於有機會一試這間出名的自助串燒店,大家都說這裏的肉質很好,價錢唔貴之餘,可以一次過試晒自轉幾十款串燒,例如重本選用澳洲牛,黑毛豬任食,而且任食兩小時非常足夠,最啱一大班朋友傾偈食串燒,小缺點最好提早預訂,否則真係會等好耐,記得之前喺廣華街經常大排長龍自轉串燒爐真係會燒得好均勻,平時成日食燒肉燒到燶,難得可以唔駛睇火真係懶人專利,每樣都嗌少少,每人食咗最少20串以上,而且食物肉質都唔錯,最鐘意以下精選食物最愛m6和牛牛柳粒,很快熟味道不錯,燒牛舌夠稔都幾好食,我就鍾意加上孜然粉,更加香濃,蔬菜類方面燒雞髀菇和車厘茄都多汁好食臺灣一口腸 是沒有可能出錯的選擇,爆汁勁好食,平時好少機會食到燒得咁均勻,另外飲品方面選擇都唔少,如果怕肥最適合飲無糖烏龍茶為了控制不需要烤太久,每一串size 不大 ,但係好快就可以食得,燒香後灑上BBQ粉,非常惹味,火力夠大唔會等好耐就燒好—————————————————串Grill 自助燒烤專門店 (譽發廣場) (旺角)旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkf

—————————————————

串Grill 自助燒烤專門店 (譽發廣場) (旺角)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #任食串燒 #hkinfluencer #hosea #食好西 #香港美食 #hkigers #美食日記 #旺角美食 #串燒
  • 串燒
1. 五個人食,得一個爐仲要好細(12個串燒位),完全唔夠位燒,燒到夠晒鐘都冇五成飽2. 食材方面,啲肉霉嘅(尤其是牛肉&豬肉)啲肉仲要係黑色嘅(我估係因為冇乜客人,所以啲肉放左好耐,已經變晒質)另外,串燒嘅食物唔應該切咁大舊,搞到成日卡住其他食物,引致間唔中要手動轉枝燒烤棍3. 環境方面,食食下唔知點解聞到一陣屎味,搞到冇晒食欲4. 價錢方面,性價比非常低。人均$300,食材霉嘅、爐又細、店舖味道又難聞,咁嘅價錢唔應該提供咁嘅質素。總括黎講唔會再過去食

2. 食材方面,啲肉霉嘅(尤其是牛肉&豬肉)

3. 環境方面,食食下唔知點解聞到一陣屎味,搞到冇晒食欲

總括黎講唔會再過去食
2023-09-25
真係一個串燒愛好者嘅天堂!我要講M6和牛牛柳係超級推薦,牛肉味濃,而肉質又嫩滑,仲油脂分佈均勻,烤完竟然仲有好多肉汁,真係一試難忘!紐西蘭牛西冷亦唔錯,肥瘦適中,咬落帶有口感。至於豬肉部分,特別推介豬五花,啲五花肥肉燒到外層金黃香脆,啲脆卜卜好味,絕對係必試之選。而豬大腸洗得乾淨無臭味,燒到乾身脆卜卜,好正呀!如果你鐘意雞肉,咁就唔可以錯過雞軟骨啦,粒粒都有肉有軟骨,再加上椒鹽調味,燒至香脆惹味,真係令人回味無窮。至於海鮮,蜆肉乾淨無沙,多春魚則肉質緊實,烤完仲有天然嘅鹹香,絕對係好好食嘅選擇。除咗肉類同海鮮,呢度嘅腸類、丸類同蔬菜菇類都有唔少選擇,特別係丸類款式多,可以一試各種不同口味。最後,唔好忘記試吓佢哋嘅甜品,棉花糖同雞蛋仔都係不錯嘅選擇!餐廳都提供多款自由配搭嘅調味料同醬汁,可以按自己口味調配,有辣粉、孜然粉、味椒鹽、鹽,同埋燒汁、柚子汁、泰式醬等等。總括黎講,呢間餐廳真係肉食者嘅天堂,值得一試!
真係一個串燒愛好者嘅天堂!

總括黎講,呢間餐廳真係肉食者嘅天堂,值得一試!
:/📍串Grill 自助燒烤專門店 旺角自動旋轉串燒爐 絕對係新式懶人燒烤🤣 終於放假啦 今次星期六下午黎試下每次QR code落單 食物上枱速度快 節省等待時間👍🏻店內的油煙味道不算重 抽風做得不錯~🕯️ 120 分鐘午市串燒放題 (HKD$198/per)肉類至海鮮有不少選擇,亦有不同的蔬菜類 - 丸類 - 甜點 仼你挑選自製個人口味 可以灑上各調味粉😚自然令食物可以香口惹味💫🍽️醬汁: 燒汁/泰式風味醬汁/柚子醬🧂調味粉: 椒鹽/孜然粉/七味粉🌟食物種類差不多40種以上🌟🌟Orderd以下食物🌟雞: 雞卷/雞軟骨/雞翼豬: 豬肩胛/美國豬肉眼/豬五花牛: M6和牛牛柳/紐西蘭牛西冷/牛舌海鮮: 多春魚/鯖魚丸類: 燒賣/魚肉年糕/芝士腸蔬菜: 翠玉瓜/車厘茄/日本紅薯/豆卜/生菜包甜品: 原味雞蛋仔/棉花糖/菠蘿⭐推薦⭐雞翼🐓 - 肉質多汁 加上孜然粉 十分惹味雞軟骨🐔 - 細細串 口感脆脆 灑上大量椒鹽好味 食多幾串都無問題~豬肩胛/豬五花🐷 - 油花均勻 配上生菜包 十足韓國燒烤🤪燒賣/魚肉年糕💛 - 口感煙韌 外脆內軟🤤原味雞蛋仔 - 幾特別💕 似pancake味 燒到熱熱的🔥
📍串Grill 自助燒烤專門店 旺角

自動旋轉串燒爐 絕對係新式懶人燒烤🤣
終於放假啦 今次星期六下午黎試下
每次QR code落單 食物上枱速度快 節省等待時間👍🏻
店內的油煙味道不算重 抽風做得不錯~

🕯️ 120 分鐘午市串燒放題 (HKD$198/per)

自製個人口味 可以灑上各調味粉😚自然令食物可以香口惹味💫

⭐推薦⭐
雞翼🐓 - 肉質多汁 加上孜然粉 十分惹味

豬肩胛/豬五花🐷 - 油花均勻 配上生菜包 十足韓國燒烤🤪

燒賣/魚肉年糕💛 - 口感煙韌 外脆內軟🤤

原味雞蛋仔 - 幾特別💕 似pancake味 燒到熱熱的🔥 內裡軟軟口感 一試難忘😍

🕯️飲品 - 自助形式

各種汽水
凍檸茶
凍檸蜜
川貝枇杷蜜
豆漿
烏龍茶

總結:想舒服地BBQ? 不妨可以一試~ 可以一邊享受冷氣任飲任食 一邊與朋友聚會吹水!

🔓 串Grill 自助燒烤專門店 旺角

Address: 旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓
營業時間: 星期一至五 17:00 - 00:00
星期六至日 12:00 - 00:00
☎️booking: 55111551
*港鐵油麻地站 A2 出口, 步行約2分鐘
2023-09-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
2023-09-19 37 views
好似都有段時間冇食串燒,呢日朋友揀左旺角呢間可以任食串燒嘅餐廳($238@),呢度環境闊落,坐得好舒服,而且吸油吸得幾好,冇咩油煙,又可以用手機落單好方便,我地坐窗口位景觀好開揚,可以燒足2個鐘夠哂過癮。呢度係自動轉的串燒店,適合懶人,要讚下呢度,佢地啲串燒會將肉串喺唔同高度,咁放上爐燒就唔會同左右兩邊嘅肉碰到。最特別嘅地方係除左平時掃上串燒的蜜糖外,仲有柚子蜜可以配串燒,第一次咁樣配黎食,原來好好食,仲可以滋潤下冇咁熱氣添。肉類豬五花有肥膏位燒完更香雞腎爽口;雞軟骨很爽脆雞翼係單骨,易燒熟又方便進食,肉質嫩滑雞皮用黎燒特別好食,燒完又唔會太肥紐西蘭和牛柳牛味濃又夠林牛舌用黎燒就最適合,重覆叫左幾轉腸類芝士腸芝士味濃郁廚師腸用黎燒就最好食,少少鹹好惹味台灣腸有黑椒味蔬菜類雞脾菇和冬菇燒完都juicy翠玉瓜很清新車厘茄燒完要涼一陣先可以食,裡面好多汁豆卜用黎燒有另一返風味,脆脆地好好食秋葵燒完都好爽口海鮮類蜆肉拆哂殼,冇沙,食得好方便多春魚用黎燒最正,很香又唔腥丸類墨魚丸切開左一半方便燒,很彈牙,裡邊有墨魚粒增加咬口貢丸同豬肉丸都好彈牙甜品類雞蛋仔一串兩粒過足口癮棉花糖用黎燒真係好好味,

肉類
豬五花有肥膏位燒完更香
雞腎爽口;雞軟骨很爽脆
雞翼係單骨,易燒熟又方便進食,肉質嫩滑
雞皮用黎燒特別好食,燒完又唔會太肥
紐西蘭和牛柳牛味濃又夠林
牛舌用黎燒就最適合,重覆叫左幾轉

腸類
芝士腸芝士味濃郁
廚師腸用黎燒就最好食,少少鹹好惹味
台灣腸有黑椒味

蔬菜類
雞脾菇和冬菇燒完都juicy
翠玉瓜很清新
車厘茄燒完要涼一陣先可以食,裡面好多汁
豆卜用黎燒有另一返風味,脆脆地好好食
秋葵燒完都好爽口

海鮮類
蜆肉拆哂殼,冇沙,食得好方便
多春魚用黎燒最正,很香又唔腥

丸類

墨魚丸切開左一半方便燒,很彈牙,裡邊有墨魚粒增加咬口
貢丸同豬肉丸都好彈牙

甜品
雞蛋仔一串兩粒過足口癮
棉花糖用黎燒真係好好味,燒到外邊脆口,中間軟林林又夠甜,用黎做甜品啱哂

整體黎講呢度嘅食物質素都幾好,環境都唔錯,有機會會同朋友再黎。

2023-09-10
$250 (Lunch)
2023-09-19 38 views
#串Grill #sorriso_油尖旺區-因為出面逐串買串燒都好貴,呢間串燒放題我bookmarked左好耐,有次walk in廣華街舊鋪冇位🥲,所以去食嘅話一定要打電話book位,$198/位另有加一有啲串燒鋪個爐會較到好細火,但我地兩個人兩個鐘都食到120串,就知道個爐都燒得好快,要回本其實唔難,飲品方面有鴻福堂、豆漿、基本汽水,仲有零卡零糖嘅ooha😚餐廳供應好多唔同款嘅串燒,我就一次話過打哂出嚟啦,而個爐可以一次過放到13串,只要對準齒輪位就會自動轉,令到串燒可以平均受熱,我覺得餐廳最有良心嘅地方係會有個表寫明每項食材嘅烹調時間,等我自己衡量要燒啲咩🍢豬:豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸豬五花肥瘦平均,好有油香,豬肩胛好多肉汁🍢雞:雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉雞腎雞翼係單骨雞翼,所以都唔會燒好耐特別推介雞卷肉、雞皮脆口帶油香🥴🍢牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌牛西冷、牛舌咬落去有口感同肉汁,牛柳配燒肉味都好香,調味自己可以落多少少🍢海鮮:蜆肉、鯖魚、多春魚鯖魚咁啱賣哂,蜆肉冇殼燒得好方便,多春魚大大條好香好好食,勁推介🍢丸:魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒
#串Grill #sorriso_油尖旺區

🍢豬:豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸
豬五花肥瘦平均,好有油香,豬肩胛好多肉汁

🍢雞:雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉
雞腎雞翼係單骨雞翼,所以都唔會燒好耐
特別推介雞卷肉、雞皮脆口帶油香🥴

🍢牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌

🍢海鮮:蜆肉、鯖魚、多春魚

🍢丸:魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒賣、豬肉丸
燒賣、墨魚丸、魚片頭燒得好香,燒賣大大粒、墨魚丸燒得勁香,特別推介魚肉年糕,即係台灣嘅麻吉燒,可以食到魚肉同拉絲年糕

🍢腸:芝士腸、廚師腸、台灣腸
腸類我係咁encore, 芝士腸同廚師腸同燒烤嘅一樣,表皮薄脆、勁有口感,台灣腸唔會好鹹、黑椒味濃

🍢甜:棉花糖、菠蘿、雞蛋仔
棉花糖大大件上、自轉燒得好平均,菠蘿非常消滯、唔會太淋,雞蛋仔好特別、薄脆得嚟有焦香嘅味🌕

🍢羊:羊肉卷
有少少膻味,加孜然粉啱啱好

🍢菜:豆卜、翠玉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵
特別推介豆卜、翠玉瓜同日本甜薯,薯仔細細粒燒得好快,翠玉瓜好消滯,豆卜燒完卜卜脆好似薯片咁

#sorriso_旺角 #sorriso_油麻地 #sorriso_九龍
📍【串Grill 自助燒烤專門店】💛 @grill.hk
🕑Mon to Sun 12:00~0:00
本身有2間店,而家執剩1間🥲

#foodie #foodiehk #hkeats #黃店 #黃色經濟圈 #黃店推介 #不專業食評 #打卡 #相機食先 #黃店地圖 #食好西 #食評 #852foodie #吃貨 #yellowshop #foodstagram #foodphotography #良心小店 #旺角黃店 #九龍黃店 #油麻地黃店 #串燒
  • 魚肉年糕
2023-09-19 29 views
夏天咁熱去燒野食真係攪不掂咁岩有朋友提議話室內bbq啦今次要為大家介紹既係 - 串Grill自助燒烤專門店串Grill自助燒烤專門店係位於旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓餐廳環境闊落面且仲有啲霓虹燈打卡位食物個方面 佢選擇種類都多豬 牛 雞 海鮮都有最正係佢個爐你就咁放串串燒上去佢就會自轉咁幫你燒成件事唔洗辛水辛汗超正@grill.hk Location: Mong KokPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
夏天咁熱去燒野食真係攪不掂

Location: Mong Kok
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2023-09-16 34 views
衛生差,啲碟係未洗乾淨仲有食物蹟,枱都係食物麻麻 完全唔好食食兩個鐘有一個鐘都係到等緊佢燒 完全食唔飽野食黎得好慢最搞笑係我last order前叫左串燒 佢竟然唔黎 同佢地講 態度好差咁話係我過左last order先叫 睇反張單見到明明落order既時間都未過 雖然之後有黎反比我 但係態度真係差到唔會有下次野食質素差,衞生差,態度又差,唔會再有下次
衛生差,啲碟係未洗乾淨仲有食物蹟,枱都係
食物麻麻 完全唔好食
食兩個鐘有一個鐘都係到等緊佢燒 完全食唔飽
野食黎得好慢
野食質素差,衞生差,態度又差,唔會再有下次
2023-09-15 1494 views
這個是夜市自助餐208元一位任食,包無限飲料,傍晚5點開始營業,每枱都設有一個 自動燒烤爐, 個燒烤爐應該係訂製嘅,餐廳會按顧客點的燒烤食材用一條條鐵串串好,條鐵串好似一把劍仔咁樣,有個菊花形嘅劍托喺用嚟放在轉動燒烤爐上卡住爐邊一條不停帶動嘅單車鏈,所以讓顧客放好燒烤串在爐上後,烤物就可以自動不位轉動讓食物均勻受熱,設計好巧妙。【串Grill】做到食材你自己揀,火喉你自己控制,提供多種調味料,即味道也是由你定,餐廳就喺只提供烤熱工具和食物飲料。 真喺好〝自由〞呀!掃枱面QR code落單↓ (有好多食材任選)🔸豬肉類可選:美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸。以上我最中意 豬大腸,因為可以任你烤得肥啲嫩啲,也可烤成脆皮香口,沾上 柚子蜜,可能比得上大酒樓嗰啲炸大腸。🔸雞雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉。沒多大特別,應該未有經過腌製,就喺乾淨。🔸牛M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩。這個比較矜貴,好搶手,餐廳會將優質牛肉切成像骰仔大細嘅牛肉粒,所以如果你要5粒一串就order 5,要4串烤牛肉粒就按20。🔸海鮮蜆肉、鯖魚、多春魚。海鮮就喺原汁原味,個頭較小。🔸丸基本上所有丸類
掃枱面QR code落單↓ (有好多食材任選)

🔸豬肉類可選:
美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸。

🔸雞
雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉。
沒多大特別,應該未有經過腌製,就喺乾淨。

🔸牛
M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩。

🔸海鮮
蜆肉、鯖魚、多春魚。
海鮮就喺原汁原味,個頭較小。

🔸丸
基本上所有丸類包羅萬有。

🔸腸
芝士腸、廚師腸、台灣腸。
愛食辣的會喜歡這裡的 台灣腸,有好香 黑椒味。

🔸菜
豆卜、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵、菠蘿。
秋葵同甜薯特好食,總之喺素食嘅人嚟都可以食飽。

🔸餐桌上提供的調味品
泰式碌冧酸辣汁、甜醬油、柚子蜜、孜然粉、椒鹽、辣粉和海鹽。←甜酸辣咸,你自己決定。

▪️
🔹環境:呢間舖有八個大卡位一個廳房,每個卡座足可坐3個大肥佬,相當濶落,冷氣充足,可惜自助餐限入坐兩個鐘🤪
🗣另須加一服務費
人均消費:~$230
整體味道:6/10
性價比:6/10
2023-09-13
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
  • 日本甜薯
[✨旺角·120分鐘任飲任食自轉串燒🍢]#串grill自助燒烤專門店 #旺角 #譽發廣場 🐮牛肉類:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩▫️M6和牛牛柳 牛肉味濃,肉質嫩滑,而且油脂分佈均勻,烤完後仍有好多肉汁🤩▫️紐西蘭牛西冷,肥瘦適中,咬落帶有口感▫️牛舌 ,厚切牛舌,爽口彈牙😋🐷豬肉類:豬肩胛、豬五花、豬肉眼、豬大腸▫️豬五花 肥瘦適中,五花肥肉燒到外層金黃香脆,脆卜卜好味😙▫️豬大腸洗得乾淨無臭味,燒到乾身脆卜卜好正💞🐤雞肉類:雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷、雞腎▫️雞軟骨粒粒有肉有軟骨,加入椒鹽調味,燒至香脆惹味😋🐟海鮮類:蜆肉、多春魚蜆肉乾淨沒有沙,多春魚肉質紮實,烤完天然嘅鹹香透著鮮美好好食👍🏻🔸腸類▫️台灣腸、廚師腸、芝士腸、魚肉年糕🔸丸類▫️魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒賣、豬肉丸丸類款式多🫶🏻🔸蔬菜菇類▫️豆卜、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄、秋葵、菠蘿、日本甜薯蔬菜夠新鮮🔸甜品▫️棉花糖、雞蛋仔🔸調味料餐廳提供左多款調味、醬汁可以自由配搭4款調味料 ▫️辣粉、孜3款醬汁 ▫️燒汁、柚子汁、泰式醬————————♡♡♡♡♡♡————————✨人均消費$200-300✨總結平時BB
[✨旺角·120分鐘任飲任食自轉串燒🍢]

#串grill自助燒烤專門店 #旺角 #譽發廣場
🐮牛肉類:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩
▫️M6和牛牛柳 [超級推薦👍🏻]
牛肉味濃,肉質嫩滑,而且油脂分佈均勻,烤完後仍有好多肉汁🤩
▫️紐西蘭牛西冷,肥瘦適中,咬落帶有口感
▫️牛舌 [超級推薦👍🏻],厚切牛舌,爽口彈牙😋

🐷豬肉類:豬肩胛、豬五花、豬肉眼、豬大腸
▫️豬五花 [超級推薦👍🏻]
肥瘦適中,五花肥肉燒到外層金黃香脆,脆卜卜好味😙
▫️豬大腸
洗得乾淨無臭味,燒到乾身脆卜卜好正💞

🐤雞肉類:雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷、雞腎
▫️雞軟骨
粒粒有肉有軟骨,加入椒鹽調味,燒至香脆惹味😋

🐟海鮮類:蜆肉、多春魚

🔸腸類
▫️台灣腸、廚師腸、芝士腸、魚肉年糕

🔸丸類
丸類款式多🫶🏻

🔸蔬菜菇類
▫️豆卜、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄、秋葵、菠蘿、日本甜薯
蔬菜夠新鮮

🔸甜品
▫️棉花糖、雞蛋仔

🔸調味料
餐廳提供左多款調味、醬汁可以自由配搭
4款調味料
▫️辣粉、孜
3款醬汁
▫️燒汁、柚子汁、泰式醬

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨人均消費$200-300

✨總結
平時BBQ最怕就係整到隻手污糟哂,呢度完全無呢個煩惱,所有野都已經幫大家一串串整好哂!🥰💞以QR Code落單,有多款食物選擇,而且食物質素新鮮有保證🤩將串好食物嘅鐵籤放喺烤爐齒輪上,慢慢轉動下食物受熱均勻,鎖住肉汁,唔會太乾身!!☺️而且坐位都係獨立卡位,位置夠哂闊落,最緊要嘅係通風做得幾好,燒完都唔會成陣味係件衫度😯絕對要推介比鍾意串燒BBQ嘅朋友呀!!😍💗

📍串Grill 自助燒烤專門店 (譽發廣場) (旺角)
🏠旺角彌敦道558-560號譽發廣場7樓

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角餐廳 #旺角燒烤 #旺角串燒 #串grill自助燒烤專門店 #串grill #譽發廣場
2023-09-13 15 views
咁熱嘅天氣又想嘆住冷氣燒嘢食,上網見到有間串Grill ,於定帶埋女朋友試下🤩餐廳裝修好潮,有好多霓虹燈裝飾,餐廳仲好細心,準備左濕紙巾放咗喺枱面俾我地抹手☺️ 餐廳環境闊落,仲安排咗卡位俾我地坐,非常舒服,平時啲燒肉店好大陣油煙味,呢間就無,呢方面值得一讚👍🏻呢度啲飲品係自己出去飲品櫃拎嚟飲,飲品好多選擇😍呢度嘅食物都好多種類,打出嚟俾大家參考下😆豬:美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸雞:雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩羊:羊肉卷海鮮:蜆肉、鯖魚、多春魚丸:魚片頭、墨魚丸、貢丸、魚蛋、蝦卷、魚肉年糕、燒賣、豬肉丸腸:芝士腸、廚師腸、台灣腸菜:豆卜、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵仲有棉花糖、菠蘿、雞蛋仔💕喺呢度燒嘢食,只要將啲一串串嘅食物放喺個爐到,佢就會自己轉,唔洗自己反轉㗎🤩食物新鮮,牛肉多汁,蜆肉無埋雪藏味配埋孜然粉好夾,菠蘿好甜,可以解膩,仲有好多蔬菜,食完啲肉食返啲菜可以消濟,非常健康👏🏻我地燒埋雞蛋仔同棉花糖做飯後甜品,大滿足🥳餐枱上有3款醬汁同4款調味粉,仲可以揀自己鍾意嘅調味料調味😍今日係星期三,我地19:30

呢度啲飲品係自己出去飲品櫃拎嚟飲,飲品好多選擇😍

呢度嘅食物都好多種類,打出嚟俾大家參考下😆
豬:美國豬肉眼、豬五花、豬肩胛、豬大腸
雞:雞腎、雞翼、雞軟骨、雞皮、雞卷肉
牛:M6和牛牛柳、紐西蘭牛西冷、牛舌、美國牛肋腩
羊:羊肉卷
海鮮:蜆肉、鯖魚、多春魚
腸:芝士腸、廚師腸、台灣腸
菜:豆卜、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄、冬菇、日本甜薯、秋葵
仲有棉花糖、菠蘿、雞蛋仔💕

今日係星期三,我地19:30前離座,埋單每人$208

📍串Grill 自助燒烤專門店 (譽發廣場)
2023-09-13
Celebration