約朋友食飯,朋友話想試《稻八》嘅冬陰功毛蟹湯底火鍋,所以就嚟咗大埔直街這間分店。120分鐘日式火鍋炸物放題一共有六款選擇,我哋揀咗每位$208嘅“米國特上牛肉”。冬陰功毛蟹湯底 - 冬陰功湯底夠曬香,酸度適中,湯底入面加有紅辣椒,辣味會越食越明顯,仲有原隻毛蟹,相當吸引!“米國特上牛肉”有五款任食肉類:美國特穀飼牛 - 有牛味得嚟又唔會過羶手切牛 - 牛味濃郁帶有牛肉鮮甜味美國豚肉/羊肉片/雞件 - 幾款都十分新鮮有光澤,優質好食火鍋自助區配料有相當多選擇,香腸、午餐肉、丸類、蔬菜、菇類、豆製品、粉麵……各適其適,而且樣樣新鮮優質。炸物以自助形式提供,食材亦都有好多選擇。放題當然唔少得任飲嘅飲品同雪糕啦。每位加$30可以任飲啤酒、清酒同梅酒,就更加適合我同朋友。埋單後,餐廳仲送每人一杯Movenpick / Dreyer's / Haagen-Dazs雪糕,呢餐真係食得相當滿足!

“米國特上牛肉”有五款任食肉類:

美國特穀飼牛 - 有牛味得嚟又唔會過羶

手切牛 - 牛味濃郁帶有牛肉鮮甜味

美國豚肉/羊肉片/雞件 - 幾款都十分新鮮有光澤,優質好食

炸物以自助形式提供,食材亦都有好多選擇。

放題當然唔少得任飲嘅飲品同雪糕啦。

每位加$30可以任飲啤酒、清酒同梅酒,就更加適合我同朋友。