2023-03-01
📍中環高質餃子店🥟多區有分店,就算係中環食,都只係平民價錢!難怪甘多人排隊啦🤗加上餃子真係好大隻,又高質!Cp 值勁高👍#中環美食#餃掂#晚餐食咩好#餃子店#不得不食#下次再來#推薦#餃子之選#價錢平民#cp 值高韭菜豬肉餃•粟米豬肉餃湯餃子🥟最欣賞係佢個湯🤲🏻用上九鼎湯(無花果,蘋果,生魚,豬尾骨)熬製,好鮮甜,都唔會邊飲湯邊飲水,冇味精🤭就算係湯餃,都不馬虎,材料豐富🙌🏻粟米🌽同韭菜好新鮮,而且一咬落己經滿寫,豬肉都不少🐷龍鳳松茸煎雙餃一半黑松露.一半白松露.松露俾人哋嘅感覺就係好重石油味,反而白松露真係有一種味道,但感覺好特別🤗配上松茸,令層次更上一層樓👏🏻煎到外皮脆內軟,而且並不油膩🤲🏻雲吞麵(12隻)$50以為細細粒既雲吞,唔會有鮮蝦?甘就錯了😆鮮蝦,豬肉都融合係入面🍤12隻鮮蝦雲吞,加一碗麵,份量己經足夠2個人食/一個大男人食既份量😍麵質爽,唔會好淋身,有咬口彈性🍜$50@1碗絕對係性價比高🫕四川涼麵小辣再配上芝麻醬 ,撈阿撈阿,撈岀一個好好食既涼麵岀黎🤏凍凍地容易入口,雖然只係小辣,但都有四川麻辣既風味☺️滋潤版既蜜糖檸檬薏米水,可以去水腫之餘,仲可以養顏,適合所有男士女士
韭菜豬肉餃•粟米豬肉餃
湯餃子🥟最欣賞係佢個湯🤲🏻
就算係湯餃,都不馬虎,材料豐富🙌🏻
粟米🌽同韭菜好新鮮,而且一咬落己經滿寫,豬肉都不少🐷
龍鳳松茸煎雙餃
煎到外皮脆內軟,而且並不油膩🤲🏻
雲吞麵(12隻)$50
以為細細粒既雲吞,唔會有鮮蝦?甘就錯了😆
鮮蝦,豬肉都融合係入面🍤
麵質爽,唔會好淋身,有咬口彈性🍜
$50@1碗絕對係性價比高🫕
四川涼麵
滋潤版既蜜糖檸檬薏米水,可以去水腫之餘,仲可以養顏,適合所有男士女士😍呀,酸酸甜甜,味道啱啱好☺️