2024-02-01
喺銅鑼灣商業大廈入面有一間樓上西餐廳,餐廳以全黑色作為裝修,有一個非常亮眼的調酒櫃。氣氛安靜帶點浪漫,亦都有主打餐廳研製的Cocktail,可以同朋友或者情人好好一邊食飯一邊飲番杯。餐廳最近有特別Menu,其中有一道係封門柳,非常推薦,真係好好食!以酸梅醬配上剛剛好五成熟的封門柳,外面微燒香,入面非常軟腍,以味道竟然跟港式燒鵝有點相似,非常特別🤣,另外配上非常濃郁嘅薯蓉,加入了芝士,質地稠稠的,係食過最好食嘅薯蓉!⭐️Tuna tartare $118炸米紙卷配上吞拿魚他他同牛油果醬,覺得將兩個加埋一齊味道更加平衡再好食啲。⭐️Truffle Tots $108飲酒最啱配黑松露薯條,份量很多,用巴馬臣芝士代替鹽,鹹鹹香香。⭐️Drunken Crab Pasta $248將花雕酒加入西式意粉入面,意外地好夾,仲可以帶出蟹肉鮮味,喜歡呢度嘅墨魚意粉較為爽口,加上橄欖油同蒜片,花雕酒平衡返橄欖油的油膩感,濕潤之餘食落去非常清爽。⭐️Koko Ringo由Gin同班蘭葉調成嘅Cocktail,再喺上面加上椰子mousse 🥥,帶有泰國風情⭐️Bao Guk由Rum同洋甘菊調成嘅Cocktail,花香味
⭐️Tuna tartare $118
⭐️Truffle Tots $108
⭐️Drunken Crab Pasta $248
⭐️Koko Ringo
⭐️Bao Guk
由Rum同洋甘菊調成嘅Cocktail,花香味很重,帶點果汁的甜味,好適合不太鍾意酒精味道的人。