2016-05-09 464 views
今日我同媽咪都好早收工,於是提議媽咪過黎潮福食海鮮,媽咪好贊成,因為得2個人,隨便點左個海鮮餐。新鮮排骨粥煲出來既排骨已經好軟爛入味,大大一鍋好有份量,兩個人覺得食唔曬。美國石蠔好新鮮,只只大細均勻,睇得出店家有精心挑選過先比客人,蒸出黎蠔肉鮮美,加左醬汁調味之後更開胃。大元貝搭配粉絲同小小蒜蓉入去蒸,出黎既味道簡直同出面大廚整既無咩分別吖,香溢爽口。釀豆蔔, 豬肉丸, 蟲草雞蒸出黎都好有水準,肉嫩爽滑,食到收唔到口。雲腿粒冬瓜燉海螺肉湯味道幾清甜,點個贊。蒸龍蝦,龍蝦肉爽口彈牙,鮮甜過人吖。蒸肥牛,肉切得薄厚均勻,蒸出黎之後卷起身唔會散,好嫩滑。蒸象拔蚌仔,比較爽韌,都幾惹味咖!
雲腿粒冬瓜燉海螺肉湯味道幾清甜,點個贊。
蒸龍蝦,龍蝦肉爽口彈牙,鮮甜過人吖。
蒸肥牛,肉切得薄厚均勻,蒸出黎之後卷起身唔會散,好嫩滑。
蒸象拔蚌仔,比較爽韌,都幾惹味咖!
2016-04-18
$400 (Dinner)