2010-05-10
媽媽比較鍾情泰國菜,所以做人個女的,就要早兩星期打黎訂位啦!六點半到達,已見人頭多的是,真係可以講話係人頭湧湧!好不容易才迫到前頭去問一下領位員,告訴了訂位人數及姓氏,沒有回應!咁即係想點呢?再問,又扮聽唔到,掛住寫即場等的號碼,完完全全沒有理會過我!激氣死我!之後,我再派妹妹問多一次,佢先話有就叫我地!咁即係點呀?訂左位都要等,咁我訂黎做咩呢?人又多,企都無得企,你又唔理我,真係唔想我番轉頭再幫親你既姐!Wendy姐!等的時候,才發現佢地既訂位制度好有問題!我地兩星期前訂3個又得,佢地訂9個又唔得!再到後來,點都無得訂,咁即係點呢?黎到又無位比我,紙都唔比一張!好喇,媽媽出口再問,佢先話下一張比我地!你究竟想點呀?講野又細聲,叫人地點聽你講野呀?係唔係要圍住你先聽到你講野呀?真係唔知對住你笑好,定係鬧你好喇!等上十五分鐘,分得一張紙,紙上有BXX,又唔同我地講點搵枱,問其他服務員,又要等上三十秒!點解你唔一早話過我地知係地下個層呢,等我地左搵右搵!串燒沙嗲牛豬雞六串全部都熱辣辣,好好味,牛唔太香口膠,豬又唔鬚,雞又好香!下次可以叫夠一打上!如果有埋羊就誇啦啦!泰式炒粉唔太油,份量都好
泰式炒粉唔太油,份量都好夠下,三個人差少少食唔晒!好多配料喎!有芽菜大量,仲有韮菜比你,金邊粉又爽口彈牙!正!
芒果蟹肉炒飯芒果甜,蟹肉則唔見有,炒飯偏淋身,腰果很多!
馬拉盞炒通菜勝在不咸不油不膩!而且都幾多莖,葉不多!炒得夠爽口!
粉絲蟹煲好多粉絲,而且成只蟹上比我地!不過可以d粉絲吸晒d汁,食到最後好咸且膩!但全只蟹足以令我忙足一小時半!好好味呀,蟹是肉蟹,沒什麼膏,本人至愛!
青木瓜沙律媽媽的至愛,有生菜跟上,但只有五大片,唔夠要再加錢,但係木瓜底有太多汁喇!而且再辣一點點會更加好!不過媽媽仍是很喜愛!
生蝦刺身蝦肉夠晒清爽新鮮甜美,配上蒜蓉辣汁,正到飛起呀!
雜錦西米糕 本人不太好吃這種甜點,但見底下有好多西米,而且款多又無重覆!應該都幾正!