2017-01-17 663 views
估唔到鴨寮街後面會有間麵食店,望左餐牌後覺得啲野岩食,價錢又唔貴就試下!蒜蓉鴨肉我覺得好好食!一碟$28,份量唔少。鴨胸肉薄切,上面有生蒜同蔥,有少少辣汁。但唔太辣,唔食得辣既我都可以接受。反而有少少辣會更惹味。鴨胸肉本身有少少味,肉質爽得黎夠林,夾住蒜蓉食,一流!推介大家要試!湯米台目唔睇佢介紹真係唔知米台目係咩,原來係台灣美食,手打麵!佢既外型有啲似狗仔粉,但米台目好食十幾廿倍!口感煙煙韌韌甘,爽得黎有啲咬口,唔係好粗,但又唔會好似米線甘幼同易斷。今次叫左蕃茄湯底,好香蕃茄味,唔咸,食完無好想飲水,應該無味精!湯底有椰菜、韮菜、蕃茄。貢丸好爽口彈牙!雲吞同韮菜餃都好好味,好香韮菜味!大大碗,超飽!麻糬雪凍左既,啡色果半邊係黑糖味,入面係cream 。外皮好煙韌,唔係糯米糍果種質感。幾有咬口,但又唔硬。深水埗果然係美食天堂!呢度食物好味,價錢平,今餐食甘多野都係八十到!得閒會再黎食!!

大大碗,超飽!
麻糬