2017-08-04 170 views
因為我特別對粉麵類有興趣,所以唔知幾時呢間食肆已經放咗入我個"想去"list度,今日趁要落ssp睇玩具,約朋友仔去食。呢間嘢竟然喺鴨寮街,老實講嚟咗咁多次鴨寮街都完全唔覺有佢嘅存在!門口窄窄,近門口有d暗暗哋,但入到𥚃面就好光猛!一排孤獨精位,有兩三張圓枱。餐牌有湯米苔目同湯米粉,一個餸hkd 28, 兩個餸hkd 35,每加一個餸hkd 7。湯底就係豬骨湯,另加3蚊可轉其他湯,我哋試咗小麻辣。一見到小食餐牌,我對眼就發光!因為為食豬性格,最like小食可叫多款唔易飽肚。秘制豬大腸味道一d都唔秘制,同普通鹵水味無分別,份量比較少,仲好多肥糕!花雕醉香豬雙脆豬雙脆係豬耳同豬利,上台時好香花雕味,但食落唔夠味,豬耳比豬利多好多......朋友話豬耳平好多。手拍青瓜雖然我自己都識整,但見佢咁平16蚊,一定要叫。點知......中伏鳥!汁少得出奇唔緊要,估佢夠味咪唔洗比咁多汁你囉!但原來一d都無。平時青瓜最快清晒,點知今次有食剩。牛肉雲吞米苔目(小麻辣)牛肉好鞋,雲吞三粒細細粒,皮薄但餡同韮菜餃一樣絲瓜韮菜餃米苔目(小麻辣)蠢咗!我哋應該叫兩個唔同湯底,試下其他口味。絲瓜份量正常,但韮菜餃偏細
門口窄窄,近門口有d暗暗哋,但入到𥚃面就好光猛!

一排孤獨精位,有兩三張圓枱。

秘制豬大腸
花雕醉香豬雙脆
手拍青瓜

牛肉雲吞米苔目(小麻辣)
牛肉好鞋,雲吞三粒細細粒,皮薄但餡同韮菜餃一樣

絲瓜韮菜餃米苔目(小麻辣)
蠢咗!我哋應該叫兩個唔同湯底,試下其他口味。
絲瓜份量正常,但韮菜餃偏細得兩隻。

其實佢個粉做得唔錯,外貌似銀針粉但比銀針粉軟滑,份量都多,係d餸孤寒咗d!

總結:行開過嚟食碗粉ok嘅,小食就可以唔試!特登嚟揾就唔好嘞!
2017-07-19