2016-06-15 3288 views
海港城真係好多嘢食,如果比我自己一個係度,實凈系揀食咩都揀半日,去龍一點食點心係偶然,咁啱經過嘅時候,見到門口貼住鮑魚蛋撻嘅宣傳畫,覺得幾新鮮同特別,未食過就想試下味道點。環境都幾好,點心其實都係嗰幾樣,就睇整得好唔好食,腸粉同排骨都唔錯,腸粉幾滑,排骨蒸得幾嫩,幾入味,蘿卜糕就稍為差左少少,蘿卜分量唔夠多,味道唔夠。鳳爪蒸得好淋,好入味,不過就有少少咸,蝦餃好食,蝦好新鮮好彈牙,而且味道都唔錯,今日最期待嘅鮑魚蛋撻,價錢要$50,雖然點嗰時有少少肉赤,但起碼有只鮑魚,蛋撻收好酥香,皮好脆,試過一次就算喇,因為都無鮑魚味,都係賣個新奇。
2016-05-26
$120 (Lunch)