2025-06-29 106 views
今次去咗間我覺得好高級而又神秘嘅餐廳~個名都特別過人!一開頭以為係美容院🤣仲要個場地勁大!有16000平方呎!但係原來依度係主打精緻魯菜和川菜,仲要拎過幾年米芝蓮✨魯菜我真係第一次食!依度環境高雅,適合聚餐,或者商務宴我都覺得好適合!今次食咗星品味1880餐,菜式豐富,食到好飽~每一道都有心思,味道層次分明。特別欣賞佢哋好細心💕幾乎每道菜嘅底部都有火去熱住!唔會驚啲餸會凍咗!-脆蔥手撕諸城燻雞🍗-老虎菜熗拌豆皮🫛山東諸城走地雞,手撕得啱啱好!簡單調味已經好足夠;後者豆皮加上洋蔥,口感好特別!前菜嚟講好多-膠東蔥燒渤海灣帶魚🐟樣子雖然不算討好,但係顛覆咗我嘅想像!第一次食渤海灣帶魚,好似魚扒咁好大嚿,但係裏面好滑身!-宮保手剝大蝦球🦐依個真係超級好食! 蝦肉爽彈而且好新鮮,醬汁微辣惹味,如果可以配飯就一流!-膠東大燴菜🥬好大煲!仲要用瓦煲上!裏面好多配料,每樣食材好新鮮!仲要配埋我最鍾意嘅寬粉,吸晒啲醬汁真係好正!-酸菜鮮肉餃子🥟餃子份量好多!係冇可能唔飽!餃子溫度啱啱好,好滿足-國宴烏魚蛋湯🍲深海烏魚鮮味,湯色清澈,湯底鮮甜,入口溫潤,好暖胃。 -傳統北京烤鴨🦆師傅會即場喺你面前切!

-脆蔥手撕諸城燻雞🍗
-老虎菜熗拌豆皮🫛

-膠東蔥燒渤海灣帶魚🐟

-宮保手剝大蝦球🦐

-膠東大燴菜🥬

-酸菜鮮肉餃子🥟
餃子份量好多!係冇可能唔飽!餃子溫度啱啱好,好滿足

-國宴烏魚蛋湯🍲
深海烏魚鮮味,湯色清澈,湯底鮮甜,入口溫潤,好暖胃。

-傳統北京烤鴨🦆
師傅會即場喺你面前切!好有誠意
皮燒得脆脆,好惹味!好耐冇食過覺得咁好食嘅片皮鴨!而且佢竟然配山楂條,油膩感被完美解構 !

-阿膠絲滑酸奶🍮
質感好滑,清新解膩!我覺得好好食